Волен Сидеров откри своя галерия в центъра на София (снимки)

  • 23 ноември 2017 09:32

  • 3781
  • 2
Волен Сидеров откри своя галерия в центъра на София (снимки)
© Булфото

Лидерът на партия "Атака" и съпредседател на "Обединени патриоти" Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа откри своя галерия на столичната улица "Граф Игнатиев" снощи заедно със съдружника си Светлин Гогов.

Галерията е в къща от началото на века и с табела в стил сецесион и в нея са изложени няколко произведения на Жорж Папазов, Жул Паскин, Иван Милев и Борис Георгиев, две рисунки на Златю Бояджиев, пейзаж на Никола Танев, непоказвана досега картина на Сирак Скитник, гипсова скулптура на Асен Пейков, както и и ранна рисунка на Христо Явашев-Кристо. Редом с тях в галерията са показани и фоторепродукции на три картини на самия Сидеров от 70-те години. Той обясни, че е свързан с изкуството от ранна възраст и откриването на галерия за него не е "прищявка".

Откриването на галерията уважиха бивши и настоящи депутати от партията, като Явор Нотев, професор Станислав Станилов, Павел ШоповПавел Шопов Павел Димитров Шопов е роден в Пловдив. В родния си град завършва гимназия, а през 1981 година , Десислав Чуколов, представители на артистичната бохема и разбира се съпругата на Волен – Деница Сидерова, предаде "Булфото".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3781 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
То И Хитлер Е Бил Художник.

2017.11.26 | 16:44

2
То и Хитлер е бил художник
леле

2017.11.26 | 16:44

1
И тоя ли стана художник и меценат !? Пази сляпо да прогледа !

Добави коментар

Водещи новини