Бивш военен пилот: С отказ да летиш крещиш, че проблемите са много сериозни

  • 25 октомври 2017 07:46

  • 4940
  • 3
Бивш военен пилот: С отказ да летиш крещиш, че проблемите са много сериозни
© БТВ

Не смятам, че това е бойкот. Това е начин да се алармира за много сериозни проблеми в авиацията ни, които касаят безопасността, каза в сутрешния блок на БТВ бившият военен пилот о. з. майор Станислав Пешев по повод вчерашния отказ на пилотите от авиобаза "Граф Игнатиево" да изпълняват учебни полети.

Този сигнал е за все по-голямото влошаване на авиационната техника, ресурсите и самочувствието на хората, които работят в тази система. Тези момчета не се чувстват добре мотивирани, нямат техниката, с която да се подготвят адекватно за изпълнение на задачите си. Проблемите започнаха още с промяната на системата през 1989 г. Тези проблеми продължават и до днес, решаването им се отлага и по този начин те се натрупват, заяви Пешев.

Не мисля, че вчерашните действия в авиобаза "Граф Игнатиево" са трик, това е начин да изкрещиш, че проблемите са много сериозни. Този отказ не е прецедент, през 1992-а и 1995 г. също имаше подобни действия, каза бившият военен пилот.

По думите му не може да се говори за външна намеса и провокация за създаване на напрежение във Военновъздушните сили, както запозодря военният министър Красимир Каракачанов. Проблемът е в техниката и липсата на пари. Спирани са полети заради части, които струват няколко десетки долара. С месеци сме чакали някой от логистиката да си свърши работата, каза още Станислав Пешев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4940 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
dido

2017.10.26 | 10:10

3
Като погледнеш военния министър и премиера какви тумбаци са отпрали. Дали живеят в същата мизерия в която трябва да работят военните пилоти?

2017.10.26 | 10:10

2
Лигльовци
кърмъзъ -маймун

2017.10.26 | 06:57

1
А актьора Грипенлиев каква роля играе в тази порно-пиеса ?

Добави коментар

Водещи новини