Каракачанов: Проблемът в авиацията не е от снощи

  • 24 октомври 2017 13:42

  • 4108
  • 7
Каракачанов: Проблемът в авиацията не е от снощи
© Булфото (архив)

Това, което съществува в авиацията, е проблем, защото много години не е обръщано сериозно внимание. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността на питане на журналисти след тържествен ритуал днес в парка "Генерал Лавров" край Горни Дъбник.

Проблемът не е от снощи, от 6 месеца или от година, уточни той. Много моля проблеми от болната глава да не се слагат на здравата, каза вицепремиерът.

Не знам кой е казал, че няма да има нов изтребител - ще има, може би някой съвсем изкуствено създава тази ситуация, допълни той. "Аз съм казал каква е моята амбиция - първо поддръжка и модернизация на сега съществуващата техника и преговори за купуване на нов изтребител. Ходил съм преди три месеца в Граф Игнатиево, сега искам да видя първо проблема и, ако има нужда, ще отида до там", каза Каракачанов.

Критично е състоянието във всички видове въоръжени сили, допълни той. "И в сухопътните войски се ползват машини от времето, когато са купувани самолетите. Същото е състоянието и във флота, само че няма как това да бъде решено с магическа пръчка, след като 25 години не е правено нищо или почти нищо - няма как това да бъде решено за месец или два", каза вицепремиерът. Той допълни, че има три проекта за модернизация - единият е за нова бронирана машина за пехотата, строителство на два кораба и за закупуване на нов изтребител. Това са неща, които ще струват на бюджета на България 3,5 милиарда и аз не искам тези неща да стават на бегом и след мен някой да установи, че има пропуски, нарушения или че са направени неизгодни сделки, бе категоричен Каракачанов, цитиран от БТА.

"На тези, които ми говорят само за 9 нови изтребители, задавам въпроса, ако ние зарежем 43 самолета, които можем да ремонтираме, и ги изоставим в хангарите, с 9-те нови, които ще придобием един ден, смятат ли, че ще решим проблема - няма да го решим. Нещата трябва да се движат паралелно - от една страна поддръжка и модернизация на съществуващата авиация и в същото време водене на преговори за закупуване на нови изтребители. Това, което е правено 25 години за мен е престъпление. Защо тогава не са поставили въпроса тези будни съвести?", попита риторично вицепремиерът.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4108 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
.

2017.10.25 | 15:51

7
Като не са от снощи,решавай ги сега,нали затова дойдохте на власт-да решавате проблеми.

2017.10.25 | 15:51

6
ПРОБЛЕМА НЕ Е В АВИАЦИЯТА А В СОЦИАЛИСТИЧЕСКИТЕ ПРОТЕЖЕТА
idi

2017.10.25 | 15:51

5
Как така сега се сетиха да стачкуват, има много по-спешни случаи от авиацията! Личи си, че Радев стои зад тази работа.
dido

2017.10.25 | 09:29

4
Като погледнеш военния министър и премиера какви тумбаци са отпрали. Дали живеят в същата мизерия в която трябва да работят военните пилоти? То бива да се натягат за F16 ама не всички сме глупци .
Стига Глупости

2017.10.25 | 09:22

3
Сигурно Станишев и Доган са виновни, и за тези проблеми!

2017.10.25 | 02:23

2
Абе до кога ще ми обяснявате от кога били еди кои си проблеми в тая държава...всички знаем от кога са...интересува ни кога мислите да ги оправите,след като за тая цел сме ви избрали!!! Писна ни от оправданията ви и лъжите ви...или пък не,щом продължаваме да ви избираме...!

2017.10.24 | 20:59

1
ти гледай твойта СЪВЕСТ да не се пробуди , че ще си теглиш ножа сам

Добави коментар

Водещи новини