Ровят 10 години назад за мръсни пари и имане

  • 18 януари 2012 06:54

  • 1443
  • 3
Ровят 10 години назад за мръсни пари и имане
©

Конфискация само след повдигане на обвинение за извършено престъпление, и то само на собствениците на имане от поне 250 000 лева.

Това предвижда новият вариант на закона за отнемане на незаконното имущество, който беше внесен в парламента от ръководството на правосъдното министерство.

Комисията за установяване на престъпното богатство начело с Тодор Коларов ще рови за произхода на доходите и имотите 10 години назад. Предишният проектозакон, наречен “Попова”, предполагаше обвиняемият да пази книжата от материалните си придобивки 15 години.

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г даде да се разбере, че държи проектозаконът да бъде приет незабавно.

“С патерици, без патерици, даже някой да е в болница, със системите го искам в залата, когато законът се гласува”, наредил министър-председателят на депутатите от ГЕРБ.

Новият закон за конфискация на имуществото, придобито по престъпен начин, е вече в парламента. Той е внесен в деловодството на Народното събрание.

Основната промяна спрямо отхвърления през лятото проект на Министерството на правосъдието е, че за конфискация ще е необходимо повдигане на обвинение за престъпление. Няма да се отнемат имоти на извършилите обикновени нарушения. Другото важно условие е обвиняемият да има имоти на стойност поне 250 000 лв., а не 60 000 лв. “Този закон е насочен не към обикновените граждани, а към организираната престъпност”, обясни промяната новият министър на правосъдието Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент.

Комисията за конфискация ще може да прави проверка на доходите и имуществото само за 10 години назад, а не за 15 години или 25 години, както предлагаше предишният екип на министерството. Новост е, че след налагането на запори на съмнителните имоти на комисията се дава срок от 3 месеца да поиска отнемането им от съда. В противен случай запорите ще падат.

“Новият закон трябва да бъде приет до Великден”, отсякъл премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г пред депутатите от ГЕРБ.

“Поел съм ангажимент пред френския президент Никола СаркозиНикола Саркози   Никола Саркози - Политик и президент на Франция (2007-2012 г.). Роден в Париж на 28 януари 1955 г. в, пред Меркел и пред шефа на ЕК Барозу, че този път засечки няма да има. С патерици, без патерици, даже някой да е в болница, със системите го искам в залата, когато законът се гласува”, отсякъл премиерът. И дал срок за приемането му до Великден.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1443 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Ivan

2012.01.21 | 10:40

3
Защо не от 25 години назад? За да не излезнат комунистическите свинщини!
чук

2012.01.19 | 01:31

1
значи Бойко, Маджо, Пашата, Маргините, Таки, Ц.Бориславова, П.Славова,Доган и всички останали боклуци ще продължават да си живуркат! А ограбения народ да го духа отново,както винаги! БРАВО БОЙКО, БРАВО ФУРАЖКЕ НЕДОКЛАТЕНА! ДАНО УМРЕШ ОТ РАК - ТИ И ДЕТЕТО ТИ И СЕСТРА ТИ И КУРВАТА ТИ! А НИЕ ЩЕ ЯДЕМ ПЪРЖОЛИ НА ГРОБА ТИ!

2012.01.19 | 01:31

2
umru ti bre

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини