Над 4100 камери ни пазят в страната

  • 08 юли 2017 06:55

  • 3983
  • 1
Над 4100 камери ни пазят в страната
© Булфото

Над 4100 камери следят за сигурността ни по площади, улици, както и в училища и забавачки в страната. Най-много устройства за видеонаблюдение са разположение в големите градове - София, Бургас, Варна и Пловдив.

Общо на територията на столицата има над 3000 видеоочи, като 2000 камери пазят малчуганите в детските заведения и училищата и около самите сгради, така че родителите да са спокойни за хлапетата си. Над 180 камери са монтирани по кръстовищата в града. Под наблюдение е и подземната железница, както и подлезите на Централна гара и на автогарата, „Ботевградско” и „Цариградско шосе”, бул. „България” и др.

Общинските камери наблюдават и джебчийките пред Централна гара, "Лъвов мост" и около Женския пазар. Освен това те се грижат и за спокойствието на гражданите около джамията, където се струпват бежанци и има оплаквания от хора, и около Националния стадион „Васил Левски“, където пък се дебне за нарушители и вандалски прояви по време на мачовепоказа, пише на „Монитор“.

Видеонаблюдението обхваща и зоологическата градина и паркове и детски площадки. Кадрите от всички видеокамери отиват в общинския дежурен център за 24-часово наблюдение. За осигуряване на допълнително видеонаблюдение, необходимо за обезпечаване на сигурността по време на провеждане на българското председателство на Съвета на Европейския съюз, се предвижда изграждане на такова по основните трасета на придвижване на делегациите.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3983 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Яяяяя

2017.07.08 | 12:55

1
Само в Лондон има 500 000 а тук за цялата страна

Добави коментар

Водещи новини