Корнелия Нинова: Управляващите усещат, че война между институциите не носи нищо добро

  • 04 юли 2017 13:16

  • 6805
  • 11
Корнелия Нинова: Управляващите усещат, че война между институциите не носи нищо добро
© Булфото (архив)

Срещата между премиера и президента бе опит на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г за потушаване на напрежението. Той влиза в ролята на доброто ченге. Това каза лидерът на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за по време на пресконференция.

Тя уточни, че премиерът влиза в ролята на доброто ченге, след като в парламента се е изговорило какво ли не срещу президента. Според нея очевидно управляващите усещат, че това е в тяхна вреда и че тази война между институциите не носи нищо добро.

„За нас истинският измерител на това имат ли воля да работят за националната сигурност е дали се изпълняват решенията на КСНС при президента, дали има конкретни действия. След като изтекоха срокове и не направиха нищо по тези решения, оценяваме, че това е просто ход да се намали напрежението между институциите, но без да се свърши реална работа по тема "Сигурност“, допълни лидерът на БСП.

"Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на е изключително последователен в изпълнението на обещанията си, даваме му висока оценка", заяви Нинова.

„Нямаме бележки към него по една причина. Изглежда в политиката след като минат изборите много бързо се забравят обещанията. От предизборните обещания на президента Радев до ден днешен той е изключително последователен и това са основанията ни за високата оценка“, заяви лидерът на БСП. Тя поясни, че държавният глава има подкрепата на БСП.

"БСП застава категорично зад кмета на Асеновград Емил Караиванов. Не приемаме само той да носи отговорност за това, което се случи", каза Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за по повод гражданското недоволство, избухнало след нападението над деца и треньори от отбора по кану-каяк в района на яз. „40-те извора".

Проблемите, които има в Асеновград са национални. Сам кмет без национална политика по тези въпроси няма как да се справи“, заяви лидерът на БСП.

По думите й насилието не е решило нито един проблем. „Този случай показва, че когато няма държава, институциите не са си на мястото и не реагират народът се самоорганизира. За нас решението се състои в две думи – справедливост и правила. Без да настройвам една общност от български граждани срещу друга, все пак правилата и законите в България да важат за всички еднакво и всички да ги спазват еднакво. Не е справедливо едни да са изрядни, да си изпълняват правата и задълженията, другите да разчитат само на права“, подчерта Нинова.

По повод думите на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, че всяко дете трябва да учи и да излезе образовано от училище, Нинова заяви, че няма как само с увеличение на учителските заплати това да се случи. Според нея ако темата образование е приоритет, да се седне и да се види какво освен учителските заплати може да доведе до крайния ефект. Лидерът на БСП попита още дали делегираните бюджети са си свършили работата.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6805 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар

2017.07.07 | 08:07

8
МОДЕРАТОРСКАТА КУРВА ПАК СЕ РАЗХЛЕНЧИ.УСЕЩА ,ЧЕ СКОРО ТРЯБВА ДА СИ НАМЕРИ ИСТИНСКА РАБОТА,КАТО ВСИЧКИ НАС.

2017.07.07 | 10:53

11
ДА НЕКА ПОКОПАЕ КАНАВКИ,НЕ ДА МУ ПЛАЩАТ ГЕЙБЕРИТЕ ДА ПИШЕ ГЛУПОСТИ ДЕНОНОЩНО.
ГОШО

2017.07.05 | 11:27

1
Курвелио, не се напъвай. Колкото пъти сте на власт все с ритници сте изхвърляни.
Припомнящ

2017.07.07 | 08:08

10
Ти май си забравил Виденов и Орешарски. Страхотна народна любов и доверие имахте. Нали! А че за първите протести срещу Борисов, са организирани от вас по руска поръчка след отказа от Белене, никой не се съмнява. Предатели мръсни!
f

2017.07.07 | 08:07

9
От 2005 БСП е управлявала 2 пъти, от 2009 ГЕРБ е управлявала 3 пъти. Сам си прави изводите, кого с ритници изгвърлят. Впрочем като падна ГЕРБ 1, такива протести по размер не знам да е имало от 89-та насам.

2017.07.05 | 11:28

7
А БСП УСЕЩАТ КАК НАРОДА РАЗБИ ГЛАВАТА НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ ПАМЕТНИК

2017.07.05 | 11:28

6
МРЪСНИ КРАДЛИВИ ГАДОВЕ алчността не води до нищо хубаво
Gost

2017.07.05 | 11:28

5
Безродник путинофил !!!
Блаа

2017.07.05 | 11:28

4
Е*и си майката, проста свиньо! Марш за Русия, червен боклуко!
някой си

2017.07.05 | 11:27

3
а бсп усеща ,че румбата се е облажил с комисиони и ако го пипнат и бсп заминава с него защото те се крепят на неговият рейтинг
нинова е женската версия на професор Вучков

2017.07.05 | 11:27

2
курнелио това не е воина между институции това е съмнение за корупция и ти си против защото радев е ваш човек!!! как ще ме убедиш ,че утре ако вземеш властта няма само защото са ваши хора да си против една проверка ???

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини