Цветанов: По време на Председателството България ще има много сериозна роля по темата за сигурността

  • 30 юни 2017 11:47

  • 2214
  • 5
Цветанов: По време на Председателството България ще има много сериозна роля по темата за сигурността
© Булфото (архив)

Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа участва в дискусия "Политически аспекти на Парламентарното измерение на първото Българско председателство на Съвета на Европейския съюз". Това съобщиха от ГЕРБ.

Ще имаме много сериозна роля в председателството на Съвета на ЕС по една изключително важна и съществена тема, която вълнува целия ЕС - сигурността. Това каза Цветанов по време на дискусията.

На събитието присъстваха български евродепутати, народни представители и зам.-министърът по Българското председателството на Съвета на ЕС Моника Панайотова.

Според Цветанов България ще има сериозно отношение в Дъблинския регламент към всичко свързано с миграционните потоци и с реалните политики за регионите. По думите му, това е важно за отношението на ЕС към Западните Балкани не само за Председателството, но и след него.

Сега е моментът да изградим стратегия за Западните Балкани, която да остане в дневния ред на ЕС и след нашето председателство, посочи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Заместник-председателят на ГЕРБ заяви, че трябва да използваме максимално възможностите на Залцбургския форум, който се представлява от осем държави от ЕС. В него Западните Балкани участват като наблюдатели.

Цветанов изрази надежда, че ще има работещ диалог между всички парламентарни групи, които ще работят заедно за доброто представяне на България по време на Председателството на Съвета на ЕС.

Нека използваме целия ни капацитет в европейските институции. Имаме българин, ръководител на една от най-важните агенции - Крум Гърков, който главен директор на Агенцията на Европейския съюз за широкомащабни информационни системи, каза Цветанов и предложи да има определени хора от парламентарния секретариат по председателството, отговарящи за координацията към всяка парламентарна комисия. Той призова да се организират по-чести работни срещи между комисиите по темата.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2214 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
от с. банкя

2017.07.07 | 10:47

5
абе новини, тоя какъв е та постянно ни занимавате с него.
гост

2017.07.07 | 10:47

4
Куха физкултурна лейка, който отдавна трябваше да е извън политиката

2017.07.07 | 10:47

3
ЦВЪКИ Е КУХ ПЕДЕРАСТ И ТЪП КАТО БОЙКО

2017.07.07 | 10:47

2
КАКВО ГО ДАВАТЕ ПОСТОЯНО ТОЯ.ИСКАТЕ ДА ГО ПРАВИТЕ ПРЕМИЕР ЛИ ,ГЕЙБЕРСКИ БОКЛУЦИ?
АНТИ ГЕЙБЕРИСТ

2017.07.01 | 08:47

1
ПРЕДИ ИМАМЕ МУТРИ В ДЪРЖАВАТА,СЕГА МУТРИТЕ СИ ИМАТ ДЪРЖАВА.БОКОЛАНДИЯ

Добави коментар

Водещи новини