Наши военни със сертификат от Многонационалната бойна група „HELBROC – BG”

  • 02 юни 2017 18:04

  • 3440
  • 3
Наши военни със сертификат от Многонационалната бойна група „HELBROC – BG”
© МО

Национална сертификация на контингента от състава на Многонационалната бойна група на Европейския съюз (ЕС) „HELBROC – BG” се проведе в пункта за постоянна дислокация на военното формирование 52 590 – Ямбол и на Учебен център „Победа” – Ямбол.

Механизирана рота от състава на българския контингент проведе подготовката си в периода март - май 2017 г. В програмата бяха включени занятия по охрана на обекти, патрулиране, конвоиране и ескортиране, разделяне на враждуващи групировки със сила, борба с масови безредици и евакуация на невоенен персонал и участие в операции по предотвратяване на конфликти.

Контингентът е в състав до 130 души – офицери, сержанти и войници от състава на Втора Тунджанска механизирана бригада, като в българския контингент са включени и военнослужещи от други формирования на длъжности в командването и щаба на бойната група. Национален командир на българския контингент и заместник-командир на многонационалната бойна група на Европейския съюз HELBROC е полковник Юри Цонев, а командир на механизираната рота е капитан Захарий Димитров.

В Учебен център „Победа” – Ямбол се проведе тактико-специално учение на тема: „Действия на личния състав от контингент при изпълнение на задачи в зоната за отговорност”. Механизираната рота показа способности за действие на личния състав на контролно-пропускателен пункт и осъществяване на контрол на трафика от хора и автомобили. Изпълнени бяха задачи по ескорт на конвой, на наблюдателен пункт, както и действие на .група за бързо реагиране по усилване на охраната и отбраната на базата.

Комисия за сертифициране, с председател полковник Живко Тодоров от Съвместното командване на силите

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
3440 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.06.22 | 17:47

3
Тези и ще ни спасяват от 500 000 редовна турска армия? Рязаните ще ни дупят както и седерас не е бил ибан.
someone

2017.06.22 | 17:47

2
Контингентът е в състав до 130 души хахахха
дуци

2017.06.22 | 17:47

1
Цървули ,да ви пикая на сертификата , по скоро имаме нужда от сертификат държава без армия първото място ни е в кърпа вързано за вечни времена !

Добави коментар

Водещи новини