Ето кога посягаме към храната

  • 12 март 2017 11:31

  • 10992
  • 0
Ето кога посягаме към храната
© Getty Images/Guliver (архив)

Когато не ни стига любов или спокойствие, много често храната се явява заместител, най-лесният, най-бързо достъпният. Храната замества живия човек отсреща и удоволствието, дошло по един много по-естествен начин. Така психоложката Мадлен Алгафари обясни пред бТВ част от проблема със затлъстяването и честото посягане към сладкото, особено към шоколада.

„Той съдържа фенилетиламин, едно вещество от амфетаминовата група, което действа успокояващо, същото, което мозъкът ни произвежда, когато сме влюбени", казва психоложката.

Тя допълни, че в днешно време ядем продукти с различно качество от преди 100 години, но със сигурност затлъстяването не е само в качеството и вида на храната.

Храната се явява най-бързото успокоително, когато сме депресивни или когато сме високо тревожни, имаме нужда да хапваме повече, защото това успокоява, казва Алгафари.

Относно тенденцията раждането да прехожда брака, Алгафари каза, че жената става много по-осъзната, по-оправна, по-търсеща и по-удовлетворена от себе си. Естествено, че ще има и сексистки и крайно феминистки гледни точки. Колкото повече имаме видими факти за това колко по-гъвкави и успешни са жените, толкова привържениците на противоположната теза ще се активират, допълни тя.

Последвайте канала на

Десислава Станева
10992 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини