В Стара Загора форсират европроектите

  • 23 декември 2011 15:33

  • 889
  • 0
В Стара Загора форсират европроектите
©

Повече от месец след като Живко Тодоров встъпи в длъжност като кмет на Стара Загора отчете, че новата администрация е заварила част от проектите в тежко състояние.

"Един от тях е проектът за канализация, по който буквално работим отначало, а в същото време сроковете ни са изключително кратки-трябва да сме готови до месец февруари 2012 година. Със закъснение стартира и проектът за кв."Железник", но той трябва да приключи до месец май. Изчаква се и решението на ВАС за бъдещото регионално депо за битови отпадъци. Преработваме и проекта за изграждане на седемте къщи от семеен тип, в които ще бъдат настанени деца от домовете.Финансови санкции ще има по проекта „За децата на Стара Загора-с отговорност и любов", а в момента се првоверява проектът за електронна община", коментира кметът.

По програма „Красива България" има възможност за кандидатстване по три проекта-за реконструкция на домовете за стари хора в с.Лясково и на Старозагорските минерални бани, както и за изграждане на приют за бездомни хора. 1 млн. 600 хиляди лева ще бъдат привлечени за изграждане на нова детска градина, а чрез фонд „Козлодуй" общината ще кандидатства по проект за енергийна ефективност и саниране на училищата и детските заведения. „Нашата цел е да направим общината ефективна и да се възползваме максимално от възможностите, които сега ни предоставят различните европейски програми за финансиране", посочи кметът Живко Тодоров.

От месец юни се работи по проекта "Подготовка на интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Стара Загора" . Той ще даде възможност на града ни да получава средства по оперативни програми и чрез приемането на този план Стара Загора ще набележи приоритетите си за 10 години напред. Проектът ще бъде обект на широко обществено обсъждане, а неговото одобрение зависи от волята на Общинския съвет. Стойността на проекта е 998 390 лева, като общината участва с 5-процента собствен финансов принос, а останалите средства са по ОП Регионално развитие. Проектът за интегрирания план трябва да бъде финализиран през декември 2013 година.

Последвайте канала на

Novini.bg
889 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини