Плевнелиев изказа съболезнования на семейството и близките на проф. Кръстьо Петков

  • 23 декември 2016 12:39

  • 2024
  • 0
Плевнелиев изказа съболезнования на семейството и близките на проф. Кръстьо Петков
© novini.bg

Държавният глава изпрати днес съболезнователно писмо до семейството и близките на проф. Кръстьо Петков.

„С голямо прискърбие научих за кончината на проф. Кръстьо Петков. България изгуби видна личност със значим принос за развитието на демократичните процеси в страната, за изграждане на гражданското общество и полагане на основите на съвременното синдикално движение“, заявява в писмото си президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Държавният глава подчертава, че като председател на Обединения блок на труда и на КНСБ проф. Кръстьо Петков винаги е търсел консенсус и е призовавал към отговорно политическо поведение при разглеждането на общественозначими въпроси от социалноикономическата сфера.

„Прекланяме се пред паметта на този изтъкнат български учен и политик, който последователно отстояваше принципите на социална солидарност и защитаваше правата и интересите на работещите хора. Искрено споделям болката на семейството му и изказвам своите съболезнования“, се казва още в съболезнователното писмо на държавния глава.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
2024 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини