Станишев: Кметът на Варна май още е в отпускарски период

  • 19 декември 2011 12:17

  • 1104
  • 2
Станишев: Кметът на Варна май още е в отпускарски период
©

Има ясна тенденция за икономическия и социален упадък на Варна.

Ситуацията в града не е никак добра през последните години, заяви  президентът на ПЕС и лидер на НС на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

По думите на Станишев, общинската управа в момента бездейства и не решава основни проблеми на града. „Аз не виждам никаква активност от кмета да работи за решаването на основните проблеми на варненци. Основен въпрос за град Варна към момента е безработицата”, подчерта Станишев.

Според него, дълги години Варна е била икономически изключително активен град. „Сега, дори във Варна, все повече хора трудно свързват двата края, защото икономическата ситуация се влошава и тук са необходими спешни мерки, за да се подпомогнат хората, но това не се прави, защото отпускарският период на Кирил Йорданов продължава”, подчерта Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на. Той беше категоричен, че във варненския общински съвет БСП е единствената ясна и категорична опозиция на това, което се случва в града със свои конкретни предложения в социалната и икономическата област. Според него, даването на концесия на пристанище Варна ще бъде пагубно за града, за работните места на варненци и за цялостното развитие на Варна.

По отношение на кандидатурата на Варна за Европейска столица на културата през 2019 г., Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на каза, че това е бил ловък политически трик на управляващите. „Преди изборите имаше много пищни и ангажиращи обещания. В момента варненски депутат, вместо да лобира и да се ангажира с развитието на града, предлага Варна да стане съдружник на София за Европейска столица на културата”, посочи Станишев.

Той допълни, че базата, която евентуално ще приеме културните дейци през 2019 г., е в плачевно състояние, а никой от управата на града и държавата не прави нищо за нейната реконструкция или изграждането на нови обекти.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1104 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
sss

2011.12.19 | 13:30

2
Ех нещастник видяхме те и теб 4г.какви ги сътвори айде оправи сега и европейските социалисти че цирка ти да бъде пълен.
аз

2011.12.19 | 12:36

1
Нали си избраха пак стария кмет...да му сърбат попарата сега и да му се радват следващите четири години.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини