Хоро се вие в Борисовата градина в подкрепа на диабетиците

  • 12 ноември 2016 09:59

  • 5165
  • 2
Хоро се вие в Борисовата градина в подкрепа на диабетиците
© Булфото (Архив)

В навечерието на 14 ноември - Световния ден за борба с диабета, в Борисовата градина в столицата, в Плевен и други градове ще се състои „Сладкото хоро“ в подкрепа на страдащите от това заболяване.

Пред БНР Елена Цонева от Сдружение „Култура без граници“ обясни целите и задачите на инициативата.

"Сладкото хоро" е естествен завършек на целогодишната работа на нашето сдружение, което през годината организира повече от 20 обучения на медицински специалисти от детските градини, ясли, училища в цялата страна на тема "Децата с диабет на училище", каза тя.

И добави, че основен акцент е приложението на иновативните, високотехнологични методи в средствата за добър контрол на диабета. "Тук влизат инсулинови помпи и новите сензори, които вече са популярни сред хората с проблем с диабета", уточни още Цонева.
 

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
5165 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
НЗОК касичката на Ротшилд

2016.11.12 | 14:12

1
Обезпаразитявайте се редовно както го правите с домашните си животни и няма да боледувате от нищо.вСИЧКО,КОЕТО СЕ ПРОДАВА В МАГАЗИНИТЕ Е ЗАРАЗЕНО,А ЧЕШМЯНАТА ВОДА БЪКА ОТ ЧЕРВЕИ И ИЛАЧИ.

2016.11.12 | 14:12

2
да,другарю....бъка от менгеле-москов ..обезпаразитявайте се от пръстови интендификатори ,бъкат от бактерии москови ,от лакомия не е помислил ,че тоя апарат е разпространител на зараза ...

Добави коментар

Водещи новини