Градове от цялата страна ще организират на площадите си "Сладко хоро"

  • 05 ноември 2016 14:48

  • 8440
  • 1
Градове от цялата страна ще организират на площадите си "Сладко хоро"
© Булфото (архив)

Градове от цялата страна последваха инициативата на София и Плевен за организиране на 12 ноември на централните площади "Сладко хоро" под мотото "Диабетът не ни спира".

Това съобщи пред БТА хореографът Олга Мустакова - ръководител на фолклорен танцов клуб "Българско хоро" в Плевен. Към идеята за площадното танцово веселие, подкрепено от сдруженията "Култура без граници", има изключителен интерес - ще се съберат много хора, каза Мустакова. Голямото хоро в Плевен на 12 ноември /събота/ ще бъде открито в 11.00 часа на площад "Възраждане" с молебен за здраве, след което танцовият клуб-домакин "Българско хоро" ще започне надиграването с танцовата постановка "Средногорска копаница", подготвяна в момента, посочи Мустакова. Тя обеща за любителите на българските народни танци на площада да звучи музика поне до 13.00 часа, като ще се подберат най-обичаните хора от всички региони.

Мустакова заяви, че в тяхното семейство не смятат диабета за заболяване, а за хронично състояние, на което човек трябва да иска да се противопостави. Движението и танците са начини, които влияят благоприятно в борбата с диабета, каза тя. Всички от фолклорния клуб "Българско хоро", които са над 200 души, а и от останалите танцови клубове в Плевен, вече са подкрепили каузата за "Сладкото хоро". Който желае да се включи да танцува и от други селища ще може да го направи, защото площад "Възраждане" в Плевен е голям и ще побере всички, добави Олга Мустакова.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
8440 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
САТАНА

2016.11.05 | 15:33

1
Сатанинска оргия,лишена от логика и под тъп предлог в негова чест и слава,организирана от ФАРМАМАФИЯТА!Колкото повече илачи ви бутат,толкова по-болни ставате.Диабетът са червеи в кръвта ,които се откриват само с ултравиолетово облъчване.Бъкани сте с червеи и си ГИ купувате сами за да умрете бавно и скъпо.Като сте прости друсайте се по улиците,това няма да ви спаси от неизбежното.

Добави коментар

Водещи новини