Василева се убеди, че водата край Лозенец се пречиства

  • 12 август 2016 16:07

  • 1157
  • 0
Василева се убеди, че водата край Лозенец се пречиства
© МОСВ

Министърът на околната среда и водите Ивелина ВасилеваИвелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас. През 1988 г.  завършва инспектира пречиствателната станция на курортното селище Лозенец, към която от началото на август работи задържателен резервоар. Съоръжението беше изградено със 746 хил. лв., осигурени от МОСВ чрез Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда.

Резервоарът поема отпадъчни води, които се формират в пиковите часове на натоварване, и ги пречиства през нощта. Така беше прекратено изливането им в морето.

„Радвам се, че съоръжението работи добре и че осигурихме чисто море и спокоен летен туристически сезон за гражданите“, каза министър Василева. Тя поздрави кмета Георги Лапчев, че е успял да реализира инвестицията в срок.

На инспекцията присъства и Нона Караджова, министър на околната среда и водите в периода 2009-2013 г., която е на почивка в Лозенец. Тя заяви, че се е уверила на място в чистотата на морската вода и подчерта, че хората трябва да имат повече доверие в институциите.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
1157 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини