Мирослав Найденов: Няма да подам оставка

  • 04 декември 2011 14:08

  • 2069
  • 2
Мирослав Найденов: Няма да подам оставка
©

По повод протестите на зърнопроизводителите и заканата им, че ще дойдат със селскостопанската техника в София, на въпрос на водещата на предаването "Неделя 150" дали положението на министър Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на може да се сравни с да чакаш хуните пред вратите на Рим, земеделският министър отговори, че не може да става въпрос за подобно сравнение, защото българските зърнопроизводители не са хуни.

Те са едни разумни хора, които оценяват ситуацията и техният краен избор ще бъде правилен. Постоянно водим диалог, увери министър Найденов.

По думите му, блокадите на пътища и граници не са продуктивни и призова зърнопроизводителите към разум. Земеделският министър определи зърнопроизводството като най - стабилния сектор в земеделието. В предаването " Неделя 150" той сподели още, че е обсъждан вариантът да се постави таван на националните доплащания, като по този начин по - голямата част от парите да отидат при дребните и средни зърнопроизводители, а крупните да не получават цялата сума. По думите на министър Найденов това , обаче, е неизпълнимо. Ще бъде възможно едва след 2014 г. България подкрепи предложението на Европейската комисия да има горен таван на субсидиите, каза още земеделският министър. Той обясни още, че зърнопроизводителите ще получат с 3 лева по - малко за единица площ.

На въпрос какво по - лошо има от това да отглежда монополисти, министър Найденов отговори, че точно заради това, че има монопол, са обсъждали да има двоен таван на националните доплащания, но те да бъдат и диференцирани.

От своя страна заместник - председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Радослав Христов призова зърнопроизводителите да излязат на протест във вторник и сряда пред храм - паметника " Александър Невски". Ние протестираме заради лъжата, заяви Христов. Ние не искаме пари. С подписването на финансовата рамка сме престанали да искаме пари. Ние сме хора на честта. Искаме оставки, с парите и преговорите приключихме. Бюджетът е гласуван, няма как и откъде да дойдат тези средства. Проявихме разбиране към бюджетния дефицит на Дянков и се съгласихме средствата да се залагат с бюджет назад. Но това, което е договорено не се спазва, каза Радослав Христов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2069 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2011.12.06 | 21:32

1
От своя страна заместник - председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Радослав Христов призова зърнопроизводителите да излязат на протест във вторник и сряда пред храм - паметника " Александър Невски". Ние протестираме заради лъжата, заяви Христов. Ние не искаме пари. Ние искаме хаос!
земеделец

2011.12.06 | 21:32

2
КЪДЕ ВИДЯ ДА Е НАПИСАНО ,ЧЕ ИСКАТ ХАОС БЕ, МЪРЛЯЧ ДОЛЕН ? ЕЙ ОТ ТАКИВА КАТО ТЕБ БЪЛГАРИЯ Е В ХАОС ОТ1989 Г. НАСАМ ,ДОЛНА ПОМИЯ !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини