Правят масови проверки за алкохол на протестиращите земеделци в Пловдивско

  • 05 декември 2011 10:45

  • 743
  • 0
Правят масови проверки за алкохол на протестиращите земеделци в Пловдивско
© Булфото

Пловдивските зърнопроизводители закъсняха за началния час на протеста, обявен за 9.00 часа, тъй като полицията извършва масова проверка за алкохол на водачите на машини.

Според Ангел Вукодинов, председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите, тази проверка не е законна, тъй като всеки водач си носи лична отговорност за това по Закона за движение по пътищата. Вукодинов е поискал да му бъде показана специална заповед за проверката, но такава няма, предаде "Фокус". Поводът, който изтъква полицията, е, че проверката се прави, за да има ред, но това е ненужно, смята той. Всеки момент машините потеглят от село Труд, като ще спрат за малко в Пловдив.

Минавайки през бул. „Дунав” и Пазарджишко шосе към тях ще се присъединят зърнопроизводители от Пазарджик, Цалапица и Ихтиман. Около 60 машини от целия регион трябва да стигнат до входа на София. 60-70 машини потеглят от Сливен и Бургас, 40-50 от Свищов и Велико Търново.

Около 300 машини вече има по Ботевградско шосе, каза Вукодинов. Очаква се около 500 машини да бъдат ситуирани на входовете на София като само около 170 от тях ще влязат в града. Земеделците продължават да искат оставките на двамата министри – Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на и Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи, които не са изпълнили обещанията си към тях. Според Вукодинов, земеделският министър все пак прави опити за диалог. По-голяма е вината на Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи, твърдят зърнопроизводителите.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
743 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини