Рашидов: Театърът в Пловдив е едно място, в което можете да поседнете два часа и да се приберете пре

  • 23 юни 2016 19:55

  • 1368
  • 0
Рашидов: Театърът в Пловдив е едно място, в което можете да поседнете два часа и да се приберете пре
©

Един театър знаков за България, един дом на Мелпомена, преди 3 години беше в руини, цял в сажди и дим. Това каза в словото си министърът на културата Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко в словото си по време на откриването на ремонтирания драматичен театър в Пловдив, предаде "Фокус".

По думите му това е един от най-старите театри в България в един от най-красивите градове. Министър Рашидов припомни, че по време на изборите, когато премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е бил водач в листата за Пловдив му е показал руините на театъра и той е казал, че това е недопустимо и невъзможно. Според Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко, за да се случи ремонтът на театъра е трябвало воля и пари.

Той припомни и съдбата на театъра в Перник, който в продължение на 8 години е бил без покрив по време на управлението на БСП, когато не са били отделени пари за ремонт.

„Театърът в Пловдив е едно място, в което можете да поседнете два часа и да се приберете пречистени, след новините за убийства и катастрофи”, уточни Рашидов. Относно ремонтът на пловдивския театър той каза, че е дадена дума и тя е изпълнена. Министър Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко благодари на премиера Борисов, както и на финансовият министър Владислав Горанов и на всички, които са се ангажирали с каузата театърът в Пловдив да бъде възстановен.

Той допълни, че през 2019 г., когато Пловдив ще е Европейска столица на културата, Министерството на културата ще подкрепя за всичко кмета Иван Тотев.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1368 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини