Велева: Министър Рашидов трябваше да заведе дело за клевета

  • 10 юли 2016 10:14

  • 3600
  • 3
Велева: Министър Рашидов трябваше да заведе дело за клевета
©

Министърът на културата Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко трябваше да заведе дело за клевта срещу скулптора Велислав Минеков за изречени в ефира на БНТ лъжи, вместо да реагира срещу водещия Георги Ангелов. Това заяви в ефира на Нова телевизия журналистът Валерия Велева в коментар по скандала със задочния спор между Рашидов и Ангелов.

Страстите се разпалиха, след като Минеков заяви в ефир, че министърът е станал милионер при първия кабинет „Борисов”, а сега, заради Закона за културното наследство, ще стане и милиардер. Освен това, Минеков заяви, че синът на Рашидов стопанисва хотел в Алпите. По-късно министърът поясни, че въпросният имот бил къща за гости.

Разгневен от критиките, отправени срещу него, Рашидов написа отворено писмо, в което посъветва водещия на предаването, чийто гост беше Минеков, „да не иронизира непрестанно държавата, на чиято ясла е и неговата заплата”.

„Рашидов отчете грешката си и затова се извини”, коментира още Валерия Велева.

Колегата й Владо Береану пък изрази мнение, че министърът не разбира принципа на журналистиката. И категорично заяви, че не може да твърди, че той плаща заплатите на журналисти от обществената телевизия, защото „парите се събират от хората”.

Последвайте канала на

Калина Христова
3600 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
xaxaxaaaaaaaaaaaa

2016.07.12 | 12:47

3
KOQ E TAQ KURVA ....

2016.07.11 | 17:21

2
Не беше ли мултачка?

2016.07.10 | 17:19

1
ops , модераторе ? що така ?

Добави коментар

Водещи новини