Трима кандидати за състава на новата КЗК

  • 07 юни 2016 20:52

  • 1321
  • 0
Трима кандидати за състава на новата КЗК
©

Първите три имена, които най-вероятно ще бъдат номинирани за новия състав на комисията за защита на конкуренцията вече са известни, пише в. 24 часа.

В деловодството на парламента е внесена кандидатурата на Николай Илиев- общински съветник и адвокат от Велико Търново. Номинацията му е направена от Кирил Цочев, Мариана Тодорова и група депутати от АБВ. 

Центърът за либерални стратегии номинира Георги Ганев, д-р по икономика и човек с активна гражданска позиция срещу монополите. Ще внесем кандидатурата му официално в Парламента и работим за широка подкрепа! Това написа в профила си в социалната мрежа депутатът от РБ Мартин Димитров. Според новите правила , неправителствени организации имат право да издигат кандидати, като формалната им номинация обаче трябва да направят депутати или парламентарни групи.

Информирани твърдят, че в ГЕРБ оглеждат кандидатурата на Юлия Ненкова. Синът и Александър Ненков е депутат от ГЕРБ, а баща му - Румен Ненков, е съдия в Конституционния съд. През 2010 г. тя е назначена за председател на надзорния съвет на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол.

Филип Епитропов
1321 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини