Преподавател от Пловдивския университет жертва на имотна измама

  • 23 ноември 2011 19:09

  • 2974
  • 0
Преподавател от Пловдивския университет жертва на имотна измама
©

Доктор по съвременна история в ПУ “Паисий Хилендарски”, където на 11 ноември Христо Стоичков бе удостоен с титлата Доктор хонорис кауза, си купи жилище в нова кооперация, но 5 г. по-късно стана ясно, че по документи то не е негово.


Тодор Бистрашки и семейството му по обява харесват оферта за апартамент от 57 квадрата в нова кооперация на бул. “Македония”, разказва в. "Марица". Отиват в офиса на фирмата, която го продава, преговарят с Янко Димитров и броят 30 000 евро за жилището си.

Янко беше много коректен, монтира бойлер, шкафчета в кухнята, уважи всичките ни искания, признава Тодор Бистрашки. Той сключва предварителен договор на 12 август 2005 г. Фамилията му се нанася на новия адрес през септември, а два месеца по-късно си уговаря среща с Димитров при нотариус, за да се снабди с нотариален акт за новото си жилище.

Уговорката се проваля, а по-късно съдружникът на Димитров Владимир Добрев обяснява на Бистрашки, че е излъган, но той ще оправи нещата. За целта Бистрашки плаща допълнително 2000 евро, по-късно още 5700 евро и през януари следващата година още 10 000 лева, които са дадени пред нотариус.

В крайна сметка се оказа, че моят апартамент, който съм надплатил повече от първоначално обявената цена, по документи се води собственост на Татяна Михайлова, която в съда заяви, че даже не помни на кой етаж се намира жилището, разказва Тодор Бистрашки. Той посети редакцията на "Марица" по повод на публикацията “Овчар заложи кооперация за 220 000 евро”.

Истината е по-различна, убеден съм, че самият Янко Димитров ще се окаже подставено лице, бушон в голяма измамна схема, която е вилняла в Пловдив, заключава Тодор Бистрашки.

В неговото положение се оказват общо двайсетина души, които също живеят в жилища, които се оказват чужди или апартаментите им са заложени. Янко Димитров в момента е в затвора, а срещу него има няколко съдебни дела. Измамените се надяват да видят на подсъдимата скамейка не само него, но и мозъците, измислили престъпната схема, които са ги уловили в мрежите си.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2974 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини