Измамници пробутвали на чужденци за съпруги българки вместо холандки

  • 16 ноември 2011 16:19

  • 1331
  • 0
Измамници пробутвали на чужденци за съпруги българки вместо холандки
© Булфото

Три жени и един мъж от Разградско са мамили чужденци относно сключване на брак с холандски гражданки, съобщиха от пресцентъра на МВР. Четиримата от Завет, област Разград, действали по схема за сключване на брак на чужденци с българки, които се представят за холандски гражданки.

Криминалисти от Главна дирекция „Криминална престъпност” предприеха днес полицейска операция за противодействие на измамите на територията на ОДМВР - Разград. При проведените съвместни действия ГДКП и ОДМВР – Разград, съгласувано с Районна Прокуратура – Кубрат, в Завет са задържани четирима – три жени - С.П. на 29 години - криминално проявена по чл.290 (лъжесвидетелстване) от НК; Г.Я. на 51 години - криминално проявена по чл. 194/197 (кражба) от НК; Г.А. на 23 години, както и 35-годишният В.В.

Четиримата били арестувани за измама на израелски гражданин. Сигналът бил подаден в главната дирекция чрез Интерпол-Йерусалим. В подадените данни ставало въпрос за измама, свързана със сключване на брак на чужденци с българки – трите дами от състава на групата, които се представяли за холандски гражданки. Извършената измама е на стойност от около 30 000 евро.

В хода на процесуалните действия са намерени и иззети два лаптопа, компютърна конфигурация, 7 мобилни телефона и 11 сим карти, 3 тетрадки и 30 листа с имена на чужди граждани, интернет адреси на сайтове, скайп - адреси и мобилни телефонни номера, парични средства в различа валута и чуждестранни вестници за запознанства.

За задържаните има данни, че са извършители на поредица измами и опити за измами на граждани от Германия, Холандия и Турция. Криминалистите продължават работата за установяване на потърпевши от действията на вече задържаните от групата.

Четиримата й членове ще останат в ареста в РУП-Кубрат с полицейска мярка за срок от 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата по документирането на престъпната им дейност продължава.

Последвайте канала на

1331 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини