Полицаите в Пловдив отново на протест

  • 15 март 2016 21:26

  • 1517
  • 3
Полицаите в Пловдив отново на протест
© Булфото (архив)

Служители на полицията и пожарната в Пловдив и днес раздаваха на пловдивчани листовки с исканията си. Протестът им отново започна от ОД на МВР, но този път те минаха по главната улица, съобщи БТА.

Те се противопоставят на планираното намаляване на обезщетенията при пенсионирането им и намаляването на платения годишен отпуск с пет дни. Днес протестиращите бяха подкрепени от служители в затворите.

Според протестиращите изводът от днешните разговори в парламентарната комисия по вътрешен ред и сигурност е, че полицаите "ще са спонсори на реформата", тоест с орязването на социалните им придобивки ще се постигнат планираните от ръководството на МВР над 60 милиона лева икономии.

Нови протести на полицаите в Пловдив няма да има. Утре ще има в Пазарджик и Смолян, а на 17 март ще е националният протест в София, заяви Борислав Мазнев, който напусна системата на МВР, но остава в полицейския синдикат.

Последвайте канала на

1517 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.08.04 | 11:49

3
Мързи ги да гледат, подкупни милиционерчета, безобразна престъпност навсякъде но искат заплати отпуски пенсии.... Аз като съм работил 44 г за тази държава и съм построил стотици инаталации за пюрета и хляб къде ми е пенсията
До Проститекуки

2016.03.16 | 06:49

1
Ей русалки я недоклатени. Я оставките на половината от вас и стига вече народа ви хрантути а вие и рушветчета да взимате мастии долни
ONA SO MAGARETO;;;

2016.03.16 | 06:50

2
мн ..мъ кефиш...хахахахах Руусалки.....хахахахаха

Добави коментар

Водещи новини