Над 130 компании събраха Националните дни на кариерата в НДК

  • 15 март 2016 17:17

  • 1226
  • 0
Над 130 компании събраха Националните дни на кариерата в НДК
© Булфото

Националните дни на кариерата за студенти и млади специалисти тази година събраха повече от 130 компании на 160 щанда в НДК, съобщи БНР.

Вече 15 години форумът предлага възможности за стаж и първа работа на младите хора в академичните градове на страната. След двата дни в София, до края на месеца организаторите ще гостуват в Русе, Варна, Велико Търново и Свищов. А в началото на април - и в Пловдив, и в Бургас.

Всяка година все повече фирми и още повече търсещи своята кариерна реализация млади хора търсят стажантските програми и своите постоянни работни места именно на този форум.

Янка Захариева, ръководител подбор на кадри, сподели, че компанията ѝ предлага стажове за ученици, навършили пълнолетие, и за студенти, които приключват висшето си образование или надграждат магистратура: "След добро представяне по време на стажа получават автоматично предложение да останат на постоянни позиции. Досега не ни се е случило да откажат".

По традиция изложението подкрепя и Столичната община. Кметът Йорданка Фандъкова обясни защо: "Нашата амбиция, нашето желание е да развиваме средата за бизнес, защото бизнесът е този, който създава и работните места. Връзката между бизнеса и образованието е задължителна, за да може младите хора да се чувстват добре още от първите дни".

Светлозар Петров от организаторите коментира, че приблизително един от 6 посетители намира първата си работа или стаж на форумите. През годините това прави 35 000 души.

Последвайте канала на

Novini.bg
1226 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини