Улесняват стартирането на собствен бизнес от младежи с промени в ОП "Развитие на човешките ресу

  • 09 март 2016 11:30

  • 1243
  • 0
Улесняват стартирането на собствен бизнес от младежи с промени в ОП "Развитие на човешките ресу
© Getty Images/Guliver

Правителството одобри изменения в Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014- 2020 г. Целта им е да се подобри достъпът до финансиране за младежи, които искат да стартират собствен бизнес, съобщават от правителствената пресслужба.

Това ще се случи чрез включването на допълнителен финансов инструмент по линия на Инициативата за младежката заетост. Прилагането му в дългосрочен план се очаква да увеличи възможността за създаване на нови работни места в новорегистрирани предприятия, както и да се ангажира допълнителен частен финансов ресурс.

С промените в програмата се включва „Фонд мениджър на финансови инструменти в България“ ЕАД в списъка на допустими бенефициенти. Държавното дружество е учредено с цел да управлява прилагането на финансови инструменти по всички оперативни програми в страната.

Измененията дават възможност и Националния осигурителен институт (НОИ) да бъде включен като допустим бенефициент в рамките на приоритетни оси 3 и 4. Това е обосновано с предстоящата реформа за усъвършенстване на експертизата за работоспособността на хората с увреждания в работоспособна възраст.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1243 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини