БЧК разширява складовата си база в очакване на нова вълна от бежанци

  • 24 февруари 2016 12:08

  • 1357
  • 2
БЧК разширява складовата си база в очакване на нова вълна от бежанци
© Булфото

Българският червен кръст ще разшири своята складова база в очакване на нова вълна от бежанци напролет.

Възнамеряваме да изградим склад в Тополовград, така че, ако тръгне сериозна бежанска вълна, да можем да поемем, както се казва, първия удар, съобщи председателят на БЧК д-р Христо Григоров пред журналисти в Добрич.

По неговите думи вече върви и разширение на зоналния склад в добричкото село Победа, който е вторият по големина в страната и съхранява вещи от първа необходимост за подпомагане при евентуални бедствия в Североизточна България. Инвестицията е за над 100 000 лева.

Д-р Христо Григоров добави, че БЧК разполага с пет склада и има готовност за незабавна доставка на всичко от първа необходимост за 12 000 души. Червенокръстката организация има радиокомуникации със специални честоти, кол център, транспорт, така че в рамките на два-три часа може да реагира.

Ако не бъде намерено решение на бежанската криза в рамките на Европейския съюз, през април, май, юни може да се очаква сериозен наплив на мигранти, каза д-р Христо Григоров, цитиран от БТА. Той коментира, че Европейският съюз трябва да реши проблема с обща политика, като не бива да се забравя, че бежанската криза е само следствие, а трябва да се изкорени причината.

Д-р Христо Григоров участва в общото събрание на Червенокръстката организация в Добричка област, която отчита дейността си за 2015 година.

Последвайте канала на

1357 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.02.24 | 23:03

2
Нищожества долни, грижете се за тия, дето след това ще ви заличат.
Пенсионер

2016.02.24 | 23:02

1
БЧК ?!? За кой работите бе,БОКЛУЦИ !!!

Добави коментар

Водещи новини