Мерджанов: Спирането на обществените поръчки е поредното проявление на кризисен PR

  • 22 февруари 2016 17:41

  • 1525
  • 5
Мерджанов: Спирането на обществените поръчки е поредното проявление на кризисен PR
©

"Спирането на обществените поръчки от страна на министър-председателя е поредното проявление на кризисен ПР", заяви зам.-председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ и говорител на партията Атанас Мерджанов в Ямбол.

"Не знам какви точно са основанията за стопирането на поръчките, а и никой не може да каже, дали това решение е плод на чужд натиск, на някакво гениално просветление в съзнанието на министър-председателя или е семпла съобразителност във връзка с публикуването на новия Закон за обществените поръчки, който сам по себе си е скандален и неприемлив, поне за БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ. И тук възниква въпросът, какво точно върши Борисов - противопоставя ли се или всъщност угажда в по-голяма степен на тези корпоративни вътрешни фактори - олигархически, според някои определения, за разпределяне на обществените поръчки, на парите и благата. Защото не е тайна за никого, че бизнесът се разпределя между няколко големи корпорации в държавата, за сметка на средните и дребни фирми. Напоследък станахме героични свидетели на това как една голяма фирма печели обществена поръчка и след това задължително я преразпределя", подчерта Мерджанов и припомни, че подобна ситуация е имало при изграждането на ямболския участък от автомагистрала "Тракия" по време на първото правителство на Борисов.

"Тогава много от подизпълнителите бяха финансово затруднени и дори фалираха", посочи Атанас Мерджанов и допълни: "Ще бъде много интересно дали засегнатите фирми-победителки ще обжалват, какво ще е тяхното поведение и ако те не обжалват дали това няма да е поредното свидетелство и демонстрация на тази предварителна договорка с бизнеса!".

Атанас Мерджанов коментира и политиката на управляващите спрямо бежанците:"Липсва активната политика на нашите представители в европейските институции за извоюването на националния интерес, разбира се, кореспондирайки с европейския. Така и не стана ясно каква е позицията на Борисов във Вишеградската четворка, какво се договори той и каква всъщност е позицията на България?!".

Мерджанов припомни, че правителството на Орешарски е търпяло много критики за издигането на преградното съоръжение. "А то като че ли е единствената преграда, която и сегашният премиер показва с настървение пред гостите. Но къде е остатъкът от това преградно съоръжение, строено на няколко пъти по-високи цени, или поне заделени, защо още не е пуснато - каква е причината?", попита още Атанас Мерджанов.
 

Последвайте канала на

Калина Христова
1525 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Рони

2016.02.22 | 22:23

5
Борисов е една бутафория и пародия на минситър-председател!
ПАри нема

2016.02.22 | 22:23

4
Nema pari BRE..нагли престъпници поят с наркотици подставени на власт и ограбват десетки билиони живи левове показно ..харчат ги само за ненужни вредни ,канцерогенни неносещи нито лев доходи на народа обектчета.. сега март месец се готвят пак да упоят подставните на власт/вече са ги почнали вижте борисов на какво мяза за да подпишат за нов непосилен кредит от няколко билиона за ограбване на народа..
еееееееееееееее

2016.02.22 | 21:05

3
Малоумник !

2016.02.22 | 21:04

2
Червен боклук !
Немат Срама Брей немат

2016.02.22 | 19:47

1
за раждането на БЪлгарчета не дават и лев а за вили на "избранници" бутащи поне по 30 % джебни дават около 5 000 000 000/по ОП "Изгражданена селските региони" вижте колко sа ограбили досег а за такива обекти

Добави коментар

Водещи новини