МОСВ: Речните нива ще се повишават

  • 05 февруари 2016 10:00

  • 682
  • 0
МОСВ: Речните нива ще се повишават
©

Речните нива в страната ще се повишават, съобщи Министерството на околната среда и водите, позовавайки се на данни от НИМХ-БАН.

В Дунавския басейн водните нива днес ще се повишават, с изключение на водосборите на реките западно от р.Огоста. По-значителни повишения се очакват във водосборите на Янтра и Русенски Лом в периода до 7 февруари. Водните количества на р. Искър до 7 февруари ще бъдат около и над средната многогодишна стойност. Днес и утре ще има кратковременни и незначителни покачвания на водните нива на реките в средната и долната част водосбора.

В Черноморския басейн днес водните нива в целия водосбор ще се повишават. По-значителни ще бъдат повишенията в Южночерноморските реки (Ропотамо, Дяволска, Велека, Резовска) в периода до 7 февруари.

В Източнобеломорския басейн водните нива в целия водосбор днес ще се повишават. По-значителни повишения днес се очакват във водосбора на р. Арда, а от днес до 8 февруари - в средното и долно течение на р. Тунджа и р. Марица.

В Западнобеломорския басейн водните нива в целия водосбор ще се повишават краткотрайно. По- значителни се очакват в долното течение на р. Места днес и утре.

Жълт код за вятър и вълнение е обявен от НИМХ-БАН за Черно море. Там се очаква усилване на вятъра от север до 12-17 метра в секунда /с пориви до 20 метра в секунда/, както и на вълнението до 4 бала.

Последвайте канала на

Калина Христова
682 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини