Христо Грозев: Преследват ме

  • 16 ноември 2011 08:54

  • 2287
  • 2
Христо Грозев: Преследват ме
©

Аз съм един разследващ журналист на свободна практика, пошегува се съуправителят на "Медийна група България-холдинг” Христо Грозев в предаването “Гореща точка” на ТВ7.


Уплътнявам си времето с разследвания, допълни той. От думите на Грозев стана ясно, че той физически може да влиза в сградата на Полиграфическия комбинат, но стража от охранителната фирма го придружавала навсякъде, тъй като другият управител е наредил да го следят. “Странни червени Ситроени ме следват из града. Като евтин трилър е това”, каза още Грозев.

Стартира мащабно разследване за източването на Общинска банка, припомни водещият Николай Бареков. „Общинска банка е била инструмент за кражба на пари. С парите от Общинска банка днес е купена медийната групировка, която управлява „Труд" и „24 часа”, чрез изпиране на пари чрез офшорни зони, заяви ден по-рано в „Гореща точка” Атанас Атанасов, общински съветник от ДСБ.

Според Атанасов това е най-голямата кражба в Столична община от промените насам. Въпросът е защо толкова години никой не се е направил нищо за разследването на тази кражба.

Грозев пък вече обяви, че няма никакъв достъп до информацията, която би трябвало да има като съуправител и че е загрижен за финансовото здраве на дружеството. Той коментира, че е притеснително, че Софийският апелативен съд ще разглежда обжалването от страна на Любомир Павлов, тъй като върнатият председателят на САС Веселин Пенгезов бил в конфликт на интереси по отношение на това дело.

Опасението на Грозев е, че би могло да стане източване на активите, така че вестниците да продължат да съществуват от името на някакво друго юридическо лице, контролирано изцяло от Любомир Павлов. За не да стане това, трябва да остане временното обезпечение, което беше предоставено от съда, каза Грозев.

Четете стари вестници, призова той. Грозев припомни, че името на другият член на издателския борд Огнян Донев през 2006 г. е замесено в скандална продажба на акции, известна като “Сделката за 1 лев”. Привидно законите са спазени, но тя е ощетила държавата с около 30-40 млн. лв., каза Грозев.

“В медиите се е появила една амнезия какво е ставало с тези господа преди 5-6 години – имало е достатъчно информация за това какво са правили. Проблемът на партньорството ни е проблемът на Гугъл – търсенето показва последните неща свързани с името. Когато се заровиш в миналото, намираш неща, които са притеснителни. Амнезията води до измамване на нови инвеститори и на цели поколения”, каза Грозев и продължи: “Откривам при Донев много страшни неща – преди 6 г. контролирана от него фирма “Елфарма” в рамките на няколко месеца разпродава акциите си в “Софарма” на 8-9 пъти по-ниска цена на свързани лица с Донев. Държавата е загубила 30-40 млн. лв. от неприбрани данъци. През 2006 г. сделката е разследвана от прокуратурата”.

Най-голямата борсова манипулация е продажбата на свързани лица – сделката за 1 лв., подчерта още Грозев.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2287 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Антония

2011.11.16 | 13:31

2
Много мразя човек, който използва целия държавен апарат за свои облаги като Христо Грозев да се изкарва жертва.
Иванина

2011.11.16 | 12:41

1
Този Христо Грозев започна вече вицове да разказва.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини