Кристиан Таков: В България път се дава не на добрите, а на удобните, а те са некадърни

  • 15 януари 2016 21:25

  • 8812
  • 9
Кристиан Таков: В България път се дава не на добрите, а на удобните, а те са некадърни
©

Хората, излезли на улицата са повлияли на делото във Враца. Те демонстрираха страсти, а думата "страст" идва от страдание. Хората страдат от липсата на справедливост. Това каза доц. Кристиан Таков, преподавател по гражданско право в СУ "Свети Климент Охридски", в предаването "Панорама" по БНТ.

Под справедливост хората разбират това, което според тях е добро. В нашето общество има силен дефицит на справедливост. Мога да назова няколко фактора за това, заяви Таков. Това се дължи на усещането за безнаказаност на злото. В България път не се дава на добрите, а на удобните, а удобни често пъти са некадърните. Кадърните са двигателя на една нация и когато получаваме лош резултат, като 2 милиона българи зад граница, които няма да се върнат, обвиняваме некадърните. Ние не обичаме да спазваме правила, те са тотално сринати. Ние сме подтиснати от факта, че лошите ще победят".

Държавата ни се тресе от огромни скандали - охраната на Местан бива свалена в един странен момент, след това идва кризата с газа, три убийства около Нова година, неизброимо количество побои. Явно хората не разчитат на никаква държава и се саморазправят. Това води до усещането на хаос, даде пример доцентът.

Според него прокуратурата ни се е подплашила. "Такава прокуратура, която се влияе от виковете на тълпата е опасна. Това е опасен разпад на институциите и трябва да му се противодейства, иначе хората ще поискат да вземат властта в свои ръце и това ще е страшно. Битува усещането за безверие", добави преподавателят по гражданско право.

По думите му затова има разделение на властитем, за да се възпира всяка друга власт да заграби управлението на обществото. "В последния случай с смс-а виждаме едно обладаване на съдебната власт. Не е само премиерът виновен, а ВСС. ВСС предаде съдебната власт, когато изпълнителната власт идва неканена. Когато той идва в съдебната власт не може да му ставате на крака и да се държите угоднически".

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
8812 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Българин

2016.01.28 | 11:50

9
това се знае от години: - слушкам и папкам.. Изгодно на всички партии.
BB

2016.01.28 | 11:50

8
ЗА ЖАЛОСТ 100% ПРАВ
Истината

2016.01.28 | 11:50

7
НА ВРЕМЕТО ВЪВ БЪЛГАРИЯ ВЛАСТА ПРЕВЗЕМА СВИНАРЯТ ИВАЙЛО А СЕГА ПОЖАРНИКАР-БОДИГАРД.
чудна логика

2016.01.28 | 11:50

6
Този лигльо, съветник на другия лигльо, да се погледне в огледалото и да види, че не доста, ами много път над нормалното му е даден! Пък и като се прибави педераско-местанския начин на израз, много ясно му лъсва същноста.
гост

2016.01.28 | 11:50

5
Нещо умно и смислено казано Бравоо .. прав сте за жалост...! Разиграва се поредния цирк .. ако попитате премиера щото разбирач на всо веднага ще алсфалтира и ТЕМИДА ... друг въпрост е кому кура търси Той в Всс .. пратилиму sms е па защо му праштат той да го каже ..!
ВАЖНО!

2016.01.28 | 11:49

3
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат, там ще бъдете нищожества и на всичкото отгоре ще работите без пари! Настаняват те в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!

2016.01.28 | 11:49

4
За нищо на света не си губете времето да работите в България. Където и да идете ще ви плащат повече и ще ви уважават като хора. Аз го пробвам от десетилетия това и стигнах до извода че няма по - гнила система от Българската. даже и в Русия съм съм бил. Там поне има дашни рускини.

2016.01.28 | 11:49

2
Все още има достойно хора,значи има и надежда.
112

2016.01.18 | 12:49

1
Ministar na pravosadieto!

Добави коментар

Водещи новини