Буруджиева: Депутатите, напуснали групата на ДПС с Местан, са ислямисти

  • 05 януари 2016 09:31

  • 3770
  • 1
Буруджиева: Депутатите, напуснали групата на ДПС с Местан, са ислямисти
©

Намесата на държавно равнище в политиката на България е опасно. Това, което се случва в ДПС се превръща в международен скандал. Международен скандал е да ти звъни някой и да ти казва да подкрепяш дадена партия, каза политологът и бивш депутат Татяна Буруджиева пред БТВ.

По думите й депутатите, които са напуснали групата на ДПС заедно с Местан, са ислямисти. "За тях най-важното е, че 5 години са учили Корана”. „Турция прави опит да привлече ДПС на своя страна. Турският интерес към България е описан в националните им приоритети - да се развие влиянието на страната в т.нар. ислямска дъга. Не просто Кърджали и региона, но и на североизток - в области като Разград и Шумен".

Журналистът Петко Георгиев не бе съгласен с думите й. Според него Турция е била намесена изкуствено във вътрешнополитическия конфликт. „Това е изключително опасно за националната сигурност на България”, категоричен бе той.

Според него цялата пропаганда е започнала с „една путинистка реч” на Ахмед Доган, като всъщност конфликтът е между олигархичното крило и политическото крило в партията.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3770 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
зоро

2016.01.10 | 10:48

1
Прав е Петко Георгиев. Местан, бързо почна да наднича в канчето и да прилапва бизнеса на Доган.КГБ ни мрази, на Турците не им пука за нас.

Добави коментар

Водещи новини