Адвокат от БХК: В срив като при назначаването на Делян Пеевски в ДАНС сме

  • 15 декември 2015 11:23

  • 2340
  • 4
Адвокат от БХК: В срив като при назначаването на Делян Пеевски в ДАНС сме
©

Имаме масиран срив на легитимността на управлението. Това каза пред БНР адвокат Маргарита Илиева, директор на Правната програма на Българския хелзинкски комитет.

Организацията поиска оставката на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г заради провала на съдебната реформа. Министър-председателят изгуби доста месеци на обществото, за да ни заблуждава, ако не и лъже, че стои зад съдебната реформа. Това се срина. Сега сме в условия на срив, какъвто беше назначаването на Делян Пеевски в ДАНС, заяви Илиева.

Според нея въпросът за провеждането на съдебната реформа е чисто институционален. Реформаторите могат да искат да правят реформата или други лица могат да искат да я правят, но дали това може да се случи, зависи от този, който носи властта, необходима за това, смята директорът на Правната програма на БХК.

Не е нужно да си специалист, за да осъзнаеш необходимостта от независимост на съда, коментира още Илиева по повод твърде специализираните дебати около промените в Конституцията, които затрудняват разбирането на техния смисъл от широката публика.

Защо е важна съдебната реформа и независимият съд? Важното е хората да разбират, че не могат да живеят достойно, ако нямат достъп до справедливост. Когато станем жертва на нарушение и нямаме достъп до справедливост, това не е достоен живот, независимо колко магистрали и футболни стадиони имаме. Не всеки е герой и трябва да бъде герой. Героите са малцина. Трябва да има възможност за нормални хора, които не са герои, но са почтени и искат да бъдат независими, да бъдат независими. Това се осигурява от гаранциите и правилата, каза още Маргарита Илиева.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2340 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
АНТИКОМУНИСТ И АНТИЕВРЕИН

2015.12.23 | 22:21

4
ИСТИНСКАТА СПРАВЕДЛИВОСТ Е ТИ БОКЛУК МРЪСЕН ДА БЪДЕШ ПУБЛИЧНО ЛИНЧУВАНА И ОТРЕПАНА С КАМЪНИ НА ПЛОЩАДА,ДОЛНИ ЧИФУТСКИ ПОДМЕТКИ АНТИ БЪЛГАРСКИ
da

2015.12.23 | 22:20

2
За това ли вашия министър Христо Иванов се занимаваше с проблемите на затворниците само - малко им било,личното пространство, големи ин били присъдите, да стават хора на година и т.н. Нито дума заувеличава не на наказанието при смъртна пътя, когато е на пешеходна пътека или тротоар, нали? Маймуна мръсна.
аз

2015.12.23 | 22:21

3
Не ви ли омръзва да ЛЪЖЕТЕ! Не ви ли е срам от ЛЪЖИТЕ ви?! Не ви ли е гнус от вас си?!
Kris

2015.12.23 | 22:19

1
Какво стана с петицията за тотална забрана на БХК? Тези нанасят само вреда на България и българите и трябва да бъдат забранени и изгонени от България!!!

Добави коментар

Водещи новини