Столичен куклен театър става на 65 години

  • 04 ноември 2011 15:37

  • 863
  • 0
Столичен куклен театър става на 65 години
©

Столичният куклен театър /СКТ/ може да посрещне 70-годишнината си в нова сграда, построена специално за трупата. Това съобщи днес пред репортери директорът на театъра Кирякос Аргиропулос.

"Мястото е около 4,5 дка, близо до центъра на София, но не искам още да го оповестявам. Важното е, че имаме думата на столичния кмет Йорданка Фандъкова", каза Аргиропулос в отговор на въпрос на БТА.

Той припомни, че трупата никога не е била в театрална сграда - винаги са приспособявани различни пространства.
Това на "Гурко" например е било замислено като нощен клуб.

Кирякос Аргиропулос не се е отказал от идеята си СКТ да се превърне в театрален център, в който децата не само да гледат спектакли, а да могат да прекарват дори цял ден - в различни зали.

Срещата с репортери беше по повод на 65-годишнината на СКТ, която ще бъде отбелязана с премиерата тази вечер на новия авторски куклен спектакъл за деца на Съни Сънински "Малките Плодчета".

Преди представлението ще бъде открита фотоизложбата "Сливане" на Мария Ангелова - артистичен поглед към метафизичната връзка актьор-кукла и нейните метаморфози.

На юбилея е посветено и новото издание на годишния летопис на театъра - "65 години Столичен куклен театър 1946-2011" - обновен и актуализиран исторически преглед на извървения път от поколения театрали в трупата.

Последвайте канала на

БТА
863 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини