Жената на Боевски го спасява с комитет

  • 02 ноември 2011 07:26

  • 3080
  • 11
Жената на Боевски го спасява с комитет
©

Съпругата на Гълъбин Боевски – Красимира, инициира създаването на комитет в защита на олимпийския ни шампион.

Според нея държавата по никакъв начин не е застанала зад щангиста при неговото задържане, пише "Монитор".

„Все пак не става въпрос за кой да е. Той е дал много на България. И изведнъж всички започнаха да се правят, че не го познават”, жалвала се пред приятелки Красимира Боевска. Тя била категорична, че съпругът й не е „муле” за пренасяне на наркотици. Близки до семейството твърдят обаче, че жената често говори несвързано. Веднъж разказвала, че още не е ходила до Бразилия, а след това, че е отишла до там, за да прибере дъщеря си от приют за временно настаняване. След това обяснявала, че съпругът й си е признал всичко и ще търси извънсъдебно споразумение, а по-късно, че нищо не е признавал и е напълно невинен.

Сега половинката на щангиста ни се е прицелила във външно министерство. Според нея държавата трябва да направи всичко възможно, за да измъкне съпруга й от затвора. Дипломатите ни обаче са категорични, че могат да осигурят единствено преводач и списък с бразилски адвокати. Те обаче не могат да притискат бразилското законодателство. Според тях, когато човек извърши престъпление в която и да е държава, той трябва да е готов да понесе наказанието си. Освен това те припомнят, се самият Гълъбин Боевски все още не се е обърнал към консула ни в Бразилия за помощ. Той е предпочел да общува директно с адвоката си Ивайло Дерменджиев, които го отърва почти невредим от допинг скандалите.

Външно министерство не разполага с точна информация за това колко българи са задържани за трафик на наркотици от Бразилия към Европа. От ГДБОП предполагат обаче, че те са около 300-400 души. Според тях маршрутът Сао Паулу-Мадрид-София е известен и се следи както от бразилските, така и от европейските служби за борба с наркотиците. Това потвърдиха и от външно министерство.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3080 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар

2011.11.13 | 11:52

4
То тва държава ли е въобще? Те и за медиците се забавиха та трябваше да ставаме подлога на САЩ отново. Ако бяхме свястна и развита държава щяхме да сме си го прибрали и щеше да бъде съден тук, но за пореден път се доказа че държавност няма, че властите само дремат и чакат пари от мафията и това ако е държава....то поне не е моята!
попов

2011.11.13 | 19:52

11
То пък и медиците, бяха едни невинни душички макар, че има много слухове и за далавери които са си въртели в Либия, но не и за заразяване на толкова деца. А колкото до този смешен щангист, който сам предаде своя треньор и сега иска съчувствие. Някой да го е карал да става муле, но все пак алчността на хората няма граници. Нека си прави колкото иска комитети жена му, аз мисля, че трябва да се оправя сам, за да не си мислят че са ненаказани популярните хора в БГ, като някои други които им се размина затовора с голям подкуп.
blyablya

2011.11.13 | 11:54

7
Как така ще си го прибираме?! Този човек е пренасял наркотици и на всичкото отгоре е бил със СОБСТВЕНОТО СИ ДЕТЕ!!!! Между България и Бразилия няма подобно споразумение и той трябва да бъде съден там, както са били съдени и всичките други 300-400 българи, заловени в Бразилия. Доколкото знам няма отделно законодателство за световни шампиони. Този човек посрами страната ни!

2011.11.02 | 10:20

1
Такива неща само Щатите правят, но те все пак имат най-силната армия и икономика :)
Az

2011.11.13 | 11:53

5
Да защитим "Ел трафиканте" хахахах Ей тука в булгаристан масово са изкукали ! Знаел е риска , извършил е пресъпление , носил е дрога за мутрите ,дето ги е много грижа единствено за територии и оборот , да рекетират и изнудват !
Майки срещу дрогата

2011.11.13 | 19:51

10
http://zonabg.info/Tochka.40_43/21295.article/
nedovolen

2011.11.13 | 19:50

9
Никой не знае със сигурност какво е станало,всъщност, но ние типшично по български веднага коментираме, пишем глупости,умуваме без да имаме представа за какво става въпрос! Този човек поне е направил нещо за тая тъпа държава, а Вие...
mihail

2011.11.13 | 11:55

8
Държавата не трябва да се меси и да защитава който да да било в такава ситуация.всеки да си носи отговорноста.да е мислил когато е трябвало.кой е този някакъв допингиран шампион.иГеорги Димитров -джеки бивш капитан на България ама не пренася дрога ами Гибона и още хиляди бивши спортисти.кой подяволите е този селяк. че държавата да се занимава с него.
BG

2011.11.13 | 11:54

6
Не знам защо в България всички си мислят, че щом са били известни могат да правят всичко и навсякъде?! Щом е престъпил закона какво значение има какво е дал на България? Той вече е помрачил всичко каквото е направил!! И е заличил всичко за което се е борил /ако някога го е интересувало това което прави, а не само привилегиите от него/. Всеки трябва да носи отговорнопст за постъпките си!
nedovolen

2011.11.04 | 09:19

3
Тия от външно знаят само да си взимат заплатите.Според мен те повече могат да навредят, отколкото да помогнат. Най-много някой от тях рушвет да иска и пак нищо да не направи.Те за медиците ни не разбраха доста време или се превиха на отрепани и си лежаха хората, но после като ги пуснаха ела да видиш какви снимки какво чудо правиха тия от външно!!!
stanimirbg

2011.11.02 | 11:10

2
В САЩ имат и съдебна система,а тоз гнусен трафикант докато кацне на летището в БГ гея Плевналиев и мутрата Боко ще го амнистират както направиха с осъдените "медици"

Добави коментар

Водещи новини