Наш спортист лежи 13 г. за наркотрафик в Бразилия

  • 31 октомври 2011 22:09

  • 3853
  • 0
Наш спортист лежи 13 г. за наркотрафик в Бразилия
©
Бивш български шампион по културизъм излежава 13-годишна присъда в Бразилия за наркотрафик, пише "24 часа".

60-годишният Златко Генев е зад решетките вече година и осем месеца.

Информацията за неговия случай се появи седмица, след като също в Бразилия с кокаин бе заловен щангистът Гълъбин Боевски. Маршрутите на двамата в страната съвпадат до някъде. Властите в Бразилия обаче нямали данни Генев и Боевски, да са част от една и съща мрежа за наркотрафик.

Генев е арестуван на 11 март 2010 г. на летището в северния бразилски град Ресифе, потвърдил служител на МВнР в София. От Ресифе той трябвало да лети първо за Лисабон, а оттам - за Брюкесл.

У Генев са открити 3,93 кг кокаин. Дрогата била скрита във фалшиво дъно на един от саковете, носени от Генев. При разпита културистът признава, че получил чантата от непознати бразилци в Сао Паулу. Казва, че трябвало да я предаде в Лисабон на непознат нему българин, за което щял да получи между 2000 и 2500 евро.

"Направих грешка, като се съгласих да пренасям сака. Но не знаех какво има вътре. Хората, които ми го дадоха, казаха, че има паспорти и други документи", разказва преди няколко месеца Генев в интервю за сайта 4Конексао Ресифе". Сънародникът ни излежава 13-годишната си присъда в затвора в близкия град Итамарака.

Едно от малкото му развлечения е общуването чрез Фейсбук. Той го прави често със смартфон, внесен нелегално от съкилийник. На 3 септември Генев публикува в профила си снимки от килията.

От посланията става ясно, че българските му познати го наричат Гринго.

Последвайте канала на

Novini.bg
3853 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини