Николай Младенов: Какъв шампион е Боевски, той е резил за България

  • 01 ноември 2011 20:47

  • 9436
  • 25
Николай Младенов: Какъв шампион е Боевски, той е резил за България
©
Министърът на външните работи на България Николай Младенов заяви, че олимпийският ни шампион трябва да бъде зачеркнат от всякакви спортни списъци.

“Не водим никакви преговори с бразилските власти за екстрадиция. Той е задържан на тяхна територия и е изцяло в техните правомощия да си го осъдят, да водят процеса”, каза дипломат N1 в интервю за “България днес”.

Единствената мярка, която ще предприеме външно министерство, е да даде на бразилските власти списък с адвокати, които да участват в процеса.

Външният министър бе категоричен, че няма да има никакво задкулисно ходатайство за олимпийския ни шампион, като бивш член на ГЕРБ, от страна на властта.

“Мен ако питате, този човек трябва да се зачеркне от списъка със спортисти. Какъв шампион е той, той е резил за България”, възмути се външният ни министър.

В затвора “Пинейрос” в Бразилия, зад чийто решетки е олимпийският ни шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски, не допускали българския консул. Причината е, че с бившия ни спортист тамошните власти извършвали следствени действия и отказвали всякакъв достъп до него. Това съобщи адвокатът му Ивайло Дерменджиев, цитиран от “България днес”. В момента полицията е назначила служебен адвокат на Боевски, който присъства на разпитите му.

Дерменджиев обаче вече е осъществил връзка с три международни адвокатски кантори и преговарял за осигуряването на защитата му в Сао Пауло. Той категорично отрече информацията, че Боевски е издал 34-мата наркотрафиканти, задържани в Бразилия след неговия арест.

Съпругата на Боевски спешно ще отлети за Бразилия до няколко дни. Тя е категорична, че мъжът й няма нищо общо с намерения в него наркотик.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
9436 25

Свързани новини

Коментари 25

Добави коментар
Oopsy

2011.11.04 | 14:44

25
Чудно ми е само като ви чета изказванията на всички които плюете спортист който се е доказал и е донесъл слава за България - държавата в която живеета мишоци прости ... след като сте против този човек тогава защо направихте медицинските сестри национални героя - хора които отидоха в друга държава да работят на своя отговрност , хора които направиха служебна грешка , хора които осъдиха на смърт малки дечица - това ли бяха хората които ви заслужаваха уважението бе малоумници . Те донесоха позора на България и българските медицински работници . Боевски може да е всичко и всякакъв но е направил нещо добро за нас да се гордееме като нация . Да заслужава си присъдата щом е пренасял дрога но да се говори че е донесъл срам на страната - НЕ . По голям срам ни донесе " бате Бойко Борисов " на срещатата с Путин като се здрависа първо с охраната му и накрая баш с човека . Отделно трябва да се радваме че не са го застреляли като куче в Бразилия че там отделно мерките са доста крайни към такива хора ;)
бах

2011.11.04 | 12:50

24
То проблема е ,че за 21г вие главно я посрамихте!Направихте я "най-бедната и корумпирана държава" в ЕС .Колко англичани,американци ,австралийци и тем подобни от Запада са се опитвали да изнасят наркотик от държави като :Тайланд ,Бразилия ,Индонезия и др екзотични дестинации?!И на колко от тях смятате ,външният им министър е заявявал ,че са посрамили държавата?!Някой от вас за тия 21 години поели отговорност ,че България е определяна като "най-бедна и корумпирана"?!И изобщо няква надежда да го направи ?!
mihail

2011.11.04 | 12:49

23
хванаха го с допинг какъв шампион е този,насрания му син се прострела в тъпата тиква с газов пистолет,а сега пренася 9 кг кока с дащеря си,тоя е наи -големия идиот на планетата.да си носи кръста никой да не се занимава с този наглец.

2011.11.04 | 12:49

22
КОЛКО ПЪТИ ПО 9кг. Е ДОНЕСЪЛ ЗА РОДИНАТА!КОЛКО МАИКИ Е РАЗПЛАКЪЛ !ИМА ВЪЗМЕЗДИЕ ЗА ВСЯКО ЗЛО!МРАЗЕТЕ МИНИСТЪРА НО НЕ ЗАЩИТАВАИТЕ ТРАФИКАНТИ ТЕ СА ЗЛО!
Христо

2011.11.04 | 12:48

21
Ама чакайте сега да уточним, че не разбрах... Боевски ли не е шампион или Ставийски??? :))))

2011.11.04 | 12:46

20
Как ще му отнемате титлите ебалници.За това, което е направил ще си изтърпи последствията,но за спртните постижения никой не мове да се меси.По същата логика дай и на Тайсън,Ставийски,Пламен Желязков и мн. други да им се отнемат титлите ,едното няма нищо общо с другото.Пълен педераст е този министър.Навсякъде държавата трябва да се грижи за гражданите си,ако ще и сериен убиец да е.
марин ложеч

2011.11.04 | 12:05

19
Направете го тогава национален гери и си купете от неговата стока да се замогне че е бедняк.Не ме интересува какъв шампион е щом като е трафикант на кокаин.Тои е ПОЗОР
иван

2011.11.04 | 12:04

18
Ники-и-и,искаш да изтриеш спортната история на един шампион, така както искаш да скриеш от хората привилегийте които имаше ТИ,като ДЕТЕ НА ДИПЛОМАТ! Срамуваш ли се и ненавиждаш ли БАЩА СИ , така както се срамуваш и ненавиждаш БСП,"социализъма" и онзи "тоталитарен режим",който ти даде неравния старт пред всички нормални български деца!? НЕ СЕ ЛИ СРАМУВАШ ПОНЕ МАЛКО ?
Az

2011.11.04 | 12:03

17
Боевски в бразилски затвор при траверсите да му опъват трафикантския пърделник ! Така му се пада, никой не му е виновен , и само наркорепублика би застанала зад гърба му ! Не сме нито колумбия , нито подобна ! Абсолютно безотговорен с две деца ! Пълен идиот !
а леле мале

2011.11.04 | 12:01

16
Не зависимо от това, което е направил бългрската държава е длъжна да се застъпи за него и да направи всичко възможно да си го прибере тук. И ако е наистина виновен да се изтърпи наказанието тук. Г-н Младенов с това си отношение, ви пожелавам и с вас да се отнесат един ден така ... Не Боевско е срам за България, а вие!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини