Дунав мост 2 става чудо на строителството

  • 27 октомври 2011 21:24

  • 3614
  • 0
Дунав мост 2 става чудо на строителството
©

Телевизия "Дискавъри" снима филм за монтажа на 250-тонните сегменти при изграждането на Дунав мост 2 във Видин, съобщиха от фирмата изпълнител.

Филмът е от втората поредица на канала за най-авангардните проекти в света.

В изграждането и строителството на Дунав мост 2 ще бъдат вложени още около 27 милиона евро. Това съобщи  транспортният министър Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета при посещението си във Видин, пише "Монитор". Парите са за смяната на вида на пилоните на моста от стоманени със стоманобетонни, каза Московски.

Към момента на строителната площадка на Дунав мост 2 няма проблеми и забавяния и завършването му трябва да стане до края на 2012 година, каза Московски.

Във Видин транспортният министър подкрепи кандидата на ГЕРБ за кмет на града Владимир Тошев. Като един от проектите в подкрепа на региона беше обявена високоскоростната железопътна линия София-Видин, която започва да се строи през 2014 г. с европейско финансиране, съобщи още министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета. Министърът отбеляза, че се търси ново техническо решение за преминаване на високоскоростната линия през Враца, така че градът да не бъде разделен на две части. Той уточни, че има няколко технически решения, включително и за изграждане на подлез.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3614 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини