Московски: Няма да приватизираме "Български пощи"

  • 05 юли 2011 16:26

  • 2042
  • 0
Московски: Няма да приватизираме "Български пощи"
© Булфото

Той обясни, че пощите се вадят от списъка, за да има и това като опция, но за момента темата с приватизацията на пощите не е актуална.


Вади се от списъка, за да имаме все пак и това като опция. По-конкретно целта ни е намиране на стратегически инвеститор, който да придобие дял. Но не сме взели решение да се приватизира, заяви Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета.

Вчера синдикатите се обявиха против изваждането от забранителния списък за приватизация и евентуалната продажба на „Български пощи". Те изразиха опасение, че при този вариант би могло да се стигне до закриване на пощенски станции. Мотив е и това, че държавният оператор единствен има разгърната мрежа в цялата страна и би могъл да осигури реализирането на пощенската услуга дори в труднодостъпни райони.

В дружеството се подготвя подписка против изваждането му от списъка, а синдикатите заплашиха с протести в деня на първото четене на съответните законови промени.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2042 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини