Починал трупа сметки за телефон и кабелна (видео)

  • 03 юли 2015 08:33

  • 4237
  • 5
Починал трупа сметки за телефон и кабелна (видео)
©

Починал човек продължава да получава сметки от стотици левове за телефон и кабелна телевизия. Три жалби на родините до оператора не бяха достатъчни, за да спре да се трупа абсурдната сметка, разказва в репортаж сутрешният блок на Нова телевизия.

Общо 1000 лв. за телефон и кабелна телевизия е натрупал съпругът на Анка към мобилен оператор, въпреки, че е починал отдавна и договорът му е прекратен. Или поне така би трябвало.

„На 29 ти януари почина мъжът ми. Отидох да подновя договора и да закрия неговия. Занесох приемниците и телефона, който също беше на негово име. Дадоха ми после, като върнах устройствата протокол, че съм ги върнала. Казаха, че всичко е уредено”, обяснява Анка Стоянова.

Анка била спокойна – мъжът й официално е отписан като клиент. До месец март, когато пристига нова сметка. На негово име.

Служителите обещали да отстранят грешката и да не трупат повече сметки на името на починалия човек. Но дошъл следващият месец и станало ясно, че обещаното не е като даденото.

„Писмо, което е 437 лева”, разказва Гинка Лозанова, дъщеря на починалия Стоян.

От притеснение възрастната жена влиза в болница. А разговорите с оператор не дават ефект. Пристига и трета сметка – за 188,80 лв.

След нашата намеса обаче, системната грешка най-накрая е отстранена. От мобилния оператор ни увериха, че договорът с техния клиент е прекратен още през февруари и близките му не дължат нищо. Грешката била техническа, а притеснените наследници са получили извинения и документ, че не дължат нищо.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
4237 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2015.08.08 | 11:42

5
В такива случаи извинението трябва да е парично и да е равно на получената сметка *100. Да видим дали ще ги вършат повече такива грешки.

2015.07.04 | 07:38

2
обърнах се към служител на мобилен оператор и попитах: "а как се прекратява договора, ако си замина от този свят?" а той ми отговори: "децата ти ще го плащат." не трябва ли тази тема да се разгледа в НС, или поне от омбудсмана???

2015.07.30 | 20:12

4
Това е уредено със Закона за наследството, и мобилните оператори не правят нищо повече от това да се възползват от него. Който получава наследство, го получава с всички активи и пасиви. Ако не искаш пасиви - отказваш се от наследството, и никой не може да ти иска нищо.
oooooooooo

2015.07.30 | 20:11

3
Нямаме ,,народно събрание\'\' - тези от мобилните и всякакви други оператори са депутатите ни или техни роднини ! Докато има срочни договори ще ни скубят колкото си искат !

2015.07.04 | 07:38

1
"Грешката била техническа, а притеснените наследници са получили извинения и документ, че не дължат нищо". Такива грешки често ще се случват докато мобилните оператори и всички други изедници знаят ,че ще минат само с едно извинявай.

Добави коментар

Водещи новини