Работим 40 часа на седмица, когато поискаме

  • 24 април 2015 06:19

  • 3086
  • 2
Работим 40 часа на седмица, когато поискаме
© Булфото

Служители сами да определят работното си време според нуждите си. Това предлага социалното министерство като промяна в Кодекса на труда. Идеята на експертите е да се въведе гъвкаво работно време, а не както сега регламентираните 8 часа на ден.

Служителите ще за задължени да са на работното си място 4 – 5 часа, а останалите часове ще си доработят в оставащите дни от седмицата обясни министърът на труда и социалната политика Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска. Това означава, че в понеделник и вторник работниците ще могат да се трудят по 10 часа на ден, а в петък само 4 часа. Тази промяна обаче ще се прилага само след предварителна уговорка с работодателя и само в определени сектори като администрация и лека промишленост.

„В производството тази практика е трудно приложима, заради работата с машини”, обясни още социалния министър. Предвижда се още служители като счетоводители и програмисти да могат да работят от вкъщи, но само след предварително разрешение от началника си. „Тази мярка ще се отрази добре на майките с малки деца и на хората, които се грижат за болен член на семейството”, обясни Калфин, пише в. Монитор.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3086 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
revaersal

2015.05.03 | 15:18

2
А тоя пада от Луната ! Защо пак такова чучело за министър бе хора . Моля ви на следващите избори преди да гласувате излезте от тъпия интернет отидете до библиотеката и прочетете нещо за тези симпатични министри . Ето сега човека не знае ,че масово се злоупотребява и българина работи повече от 40 часа всяка седмица ! В цели браншове ,този с авточастите например, се работи и всяка събота !! Еййй ама г-н министър няма ли да направите нещо по въпроса , защото това ако не е експлоатация кое е ? И единственото което можеш да получиш ако споменеш да работиш по малко (40 часа ) ще е уволнение .
СИСИ

2015.05.03 | 15:17

1
АМИ ТЕЗИ КОИТО РАБОТИМ 6 ДНИ ПО 9 ЧАСА СЕДМИЧНО С МАЛКИ ДЕЦА КАКВО ПРАВИМ

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини