Ивелина Василева: Всички трябва да бъдем готови за предстоящото снеготопене

  • 25 март 2015 07:55

  • 830
  • 0
Ивелина Василева: Всички трябва да бъдем готови за предстоящото снеготопене
© Булфото

Положението в страната наистина беше много тежко. Общините сами трябва да подават апликационни форми за получаване на обезщетения от Европейския съюз.

Това обяви пред камерите на БНТ екоминистър Ивелина ВасилеваИвелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас. През 1988 г.  завършва. В МОСВ следим нивата на реките. Към момента всички реки са с повишени нива. На места сме обявили жълт код за предупреждение. Очаква се през следващите дни да се повишат температурите и да започне снеготопене. Всички трябва да бъдем готови. Кметовете на населените места трябва да вземат специални мерки. Днес предстои заседание на междуведомствената комисия, която е съставена със специално решение на премиера. Всички ведомства, които имат отношения към темата, ще се отчетат и ще докладват, разкри Василева.

Яснотата по отношение на това кой носи отговорност я има. Ако, не дай си Боже стане нещо, е ясно кой ще понесе санкции. Язовирите трябва да бъдат готови да поемат предстоящите води от снеготопенето. Ясно са разграничени задълженията на общините и Напоителни системи, категоричен беше министърът.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
830 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини