Радулов: Хората надценяват влиянието и възможностите на Цветанов в МВР

  • 06 март 2015 09:44

  • 1090
  • 0
Радулов: Хората надценяват влиянието и възможностите на Цветанов в МВР
©

"Хората, външни за системата, надценяват влиянието и възможностите на Цветанов в МВР",  каза за предаването "Преди всички" по "Хоризонт" експертът по сигурността проф. Николай Радулов.

"Имаше хора, които издигна на определени постове, но, бидейки на среден ръководен пост до него, той ги е издигнал на едно ниво по-високо. Така че не бих определил професионалистите, заемащи между средното и най-висше ниво длъжности, повишени по негово време, като "негови хора".
Министър Вучков беше доказан професионалист и дори при управлението на Цветанов, което търпеше много критики, той беше здравомислещият човек в екипа, който се опитваше да прави реформи", коментира анализаторът.

Той оцени като "голяма безсмислица", че Вучков е бил отстранен, а веднага след това е било свършено онова, за което той е милеел – отстраняването на Лазаров и Писанчев. Той припомни, че по време на управлението на кабинета "Орешарски" Борисов е заявявал, че иска същото и дори е казвал, че иска те да бъдат съдени: "Аз си мисля, че, като честен човек, министър Вучков вярваше, че това, което Борисов заявяваше в опозиция, е истина".

В последните години повечето министри на вътрешните работи, ако изключим Бонев, са юристи, припомни Радулов. Като адвокати, те инстинктивно са имали рефлекс, противоположен на посоката, в която ведомството трябва да работи, каза той: "Но, не забравяйте, че има един страхотен проблем в МВР – проблемът с регистрацията на престъпленията, със статистиката, с реалните данни и с това, което ни се демонстрира. Само между 20 и 30% от престъпленията се регистрират. Това нещо един статистик, един изследващ анализатор, какъвто е г-жа Бъчварова, мисля, че може да вникне и да разруши този омагьосан кръг".

Бъчварова ще успее да извърши реална реформа, ако не забрави предложенията на министър Вучков, убеден е Радулов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1090 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини