Фандъкова: Моя отговорност е да покажа, че жените могат

  • 04 октомври 2011 13:12

  • 584
  • 0
Фандъкова: Моя отговорност е да покажа, че жените могат
© Булфото

ПП ГЕРБ даде равен шанс на жените още със своето създаване, заяви кандидатът за кмет на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска. Тя даде за пример подкрепата, която са изразили от ГЕРБ за нея, както и тази за Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23.

Това означава, че в партията няма проблеми в това отношение, каза Фандъкова, която говори за „Жените в местната власт” на национална конференция на тема „Жените в политиката”.

Искам да дам сила на всички жени, че ние можем да се справим благодарение на нашите женски качества, категорично заяви Фандъкова.

"Убедена съм, че много жени имат качества, професионализъм и експертност да се докажат на управленски позиции и това е правилният начин", посочи още тя.


Като политик правя всичко възможно да подкрепям жените. Фактът, че в прекия екип, в който работя, ако приемем, че девет човека е ръководният екип на общината без мен – пет са жени, четирима са мъжете. В листата за общински съветници на ПП ГЕРБ за следващия мандат за първите около 30 позиции половината и повече са жени, допълни Фандъкова. По думите й в сферата на образованието и медиите се наблюдава обратният процес на феминизация на професиите.

„Огромна моя отговорност е да покажа, че жените могат. Не само, че аз мога. Нужни са и законодателни промени. Трябва да се намесят работодателските организации и синдикатите. Това е работа на цялото общество – на журналистите жени, също. Трябва да се подкрепяме взаимно, когато виждаме професионализъм и причини. Трябва да се обърне внимание на жените с качества, на проблемите с домашното насилие и на всички мерки, които засягат равнопоставеността”, добави кандидатът за кметът на София.

Последвайте канала на

Десислава Станева
584 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини