Изплащат еднократните помощи на пострадалите от потопа в Мизия

  • 07 август 2014 13:22

  • 1174
  • 0
Изплащат еднократните помощи на пострадалите от потопа в Мизия
© Булфото

От утре започва изплащането на еднократните помощи на пострадалите от наводнението в Мизия, като парите ще си получат първите 522-ма, чиито молби са обработени, съобщи вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Йордан ХристосковЙордан Христосков Проф. д-р Йордан Атанасов Христосков е роден на 20 октомври 1951 година. Завършва ВИИ "Карл в  разговор в евакуираните от наводнените квартали на града, които са настанени в местната детска градина.

Министър Христосков и министърът на вътрешните работи Йордан БакаловЙордан Бакалов Йордан Бакалов е роден на 1 септември 1960 г. в град Асеновград. Завършил е ТИХ „Асен посетиха днес Мизия, участваха в работата на кризисния  щаб, провериха как са настанени част от евакуираните от наводнените квартали хора и работата на военнополевата кухня. До момента са подадени 724 молби за еднократна помощ, но се очакват те да са над 1000, посочи Йордан ХристосковЙордан Христосков Проф. д-р Йордан Атанасов Христосков е роден на 20 октомври 1951 година. Завършва ВИИ "Карл. Той уточни, че в това число се включват и молбите на пострадалите от наводнения от цялата област Враца, включително сериозно засегнатите в Бяла Слатина и село Крушовица. Най-късно до вторник всички, които са подали молби, ще получат еднократната помощ, предаде БТА.

Вицепремиерът посочи, че е разпоредено на социалните работници да приемат молби за помощ от пострадали жители на Мизия, които  живеят постоянно в града, но имат адресна регистрация в друго населено място. Той допълни, че след отводняването идва време за почистване и дезинфекция на сгради и имоти, за което ще са нужни работници, затова ще бъдат използвани всички възможности  по всички програми на социалното министерство, за да бъдат осигурени хора в помощ на пострадалите. Договорено е заедно с  министър Бакалов и кмета на Мизия да се направи и всичко възможно за издавеното на документи за самоличност на тези,  които са ги изгубили в наводнените си къщи.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1174 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини