Ускоряват отводняването на Мизия с мощни помпи

  • 07 август 2014 07:24

  • 1312
  • 0
Ускоряват отводняването на Мизия с мощни помпи
© Булфото

В Мизия започна ускорено отводняване чрез оптимизиране на дренажната система в града. Операцията се извършва с помощта на мощни помпи, с които нивото на водата се понижава, съобщи зам.-директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” комисар Васил Василев пред Дарик.

По думите му това ще ускори аварийните дейности в наводнените улици и къщи. В нощта срещу сряда положението е било сравнително спокойно. Въпреки че сутринта е валял слаб дъжд, нивото на водата е спаднало с около 40-50 см, но в най-ниските части на града остава високо.

Вече започна събирането на труповете на удавените домашни животни от къщите и дворовете, които са достъпни. Екипи на пожарната и полицията са уведомили хората да подават сигнали в кризисния щаб, за да се изпратят екипи на екарисажа. Тази дейност вече е извършена в съседното село Крушовица, което също бе наводнено.

Комисар Василев добави, че все още е опасно хората сами да влизат по домовете си. Ако някой иска да влезе, трябва да е с придружител заради опасността от срутвания.

От кризисния щаб посочиха, че четири язовира в близост до града са застрашени от преливане. Стриктно се следят 12 съоръжения по поречието на река Скът.

Към момента няма данни за покачване нивата на реката и наблюдаваните водоеми. Засилено наблюдение на нивото водите във всички водни обекти има и в Смолянско.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1312 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини