Направиха първа копка на депото за отпадъци край Стара Загора

  • 29 юли 2014 13:03

  • 980
  • 0
Направиха първа копка на депото за отпадъци край Стара Загора
©

Първа копка на Регионално депо за отпадъци направиха кметът на Стара Загора Живко Тодоров и министърът на околната среда и водите в оставка Станислав АнастасовСтанислав Анастасов Станислав Анастасов - министър на околната среда и водите в правителството на Пламен.

На церемонията присъства областният управител на Стара Загора Живка Аладжова и кметове от региона. Проектът, който включва 11 общини, ще бъде завършен до юни 2015 година. Бенефициент е Община Стара Загора.

Стойността на проекта е над 52 млн. лева, от тях 42 млн. са осигурени по ОП "Околна среда", националното финансиране е 7 млн. и половина, а собственото - над 2 млн. 600 хиляди лева.

И у нас вече отпадъците стават суровина, изтъкна в словото си Живко Тодоров и подчерта, че технологията, която ще се използва е напълно безопасна и отговаря на европейските изисквания.

Министър Анастасов поздрави кмета на Стара Загора за въвеждането на ресурсно ефективна икономика. Той уточни, че депото и депонирането са временни решения, а изграждането на завод за отпадъци - европейска практика.

По-рано пред журналисти той заяви, че очаква до 1 август да бъдат възстановени близо 100 млн. лева по ОП "Околна среда", преди актуализирането на бюджета, а подходът при разпределението на средствата да бъде еднакъв за всички общини, пише БТА.

Последвайте канала на

980 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини