Гледай на живо

ЕВРО 2020: Италия - Уелс 1:0

Оттеглиха решението за Карадере

16 октомври 2014 14:39

Оттеглиха решението за Карадере
©
1546 0

Директорът на РИОСВ - Бургас Антоний Иванов оттегли Решение БС - 78/2014 за преценяване на необходимостта от извършване на оценка на въздействието върху околната среда за инвестиционно предложение "Изграждане на луксозен къмпинг" по плана на ЗО "Бяла север", гр. Бяла, Община Бяла", съобщават от пресцентъра на МОСВ.

Иванов е оттеглил решението си по казуса "Карадере" вчера вечерта. С решение от 15 октомври 2014 г. Антоний Иванов връща административното производство на етап уведомление на компетентния орган по околна среда и засегнатото население. Така експертите от РИОСВ-Бургас ще трябва да вземат решение относно степента на въздействие върху защитените зони и техния предмет на опазване, съобщиха от МОСВ.

"Поставените условия в административния акт и техният характер категорично показват безспорната необходимост от изясняване на допълнителни фактори и обстоятелства в степен на подробност и тяхното въздействие върху околната среда, което трябва да бъде предмет на по-задълбочена оценка", са част от мотивите, посочени в Решението на директора на РИОСВ - Бургас.

От екоминистерството припомнят, че още на 9 октомври министър Светлана Жекова констатира сериозни пропуски в първоначалното решение на Антоний Иванов, в което беше преценено да не се извършва ОВОС на инвестиционното намерение в местността Карадере и изрази публичното си несъгласие с него.

1546 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини