Йовчев: Ситуацията при Ботево се задълбочава, може да се наложи събаряне на стената

  • 22 юни 2014 18:52

  • 2493
  • 3
Йовчев: Ситуацията при Ботево се задълбочава, може да се наложи събаряне на стената
© Булфото

Към момента ситуацията се нормализира. Все още има усложнена ситуация в Добрич. Това заяви пред БТВ вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола.

В част от Добрич още се прави отводняване. 40 екипи на гражданска са там. Йовчев каза, че се надява скоро да бъде отменено бедственото положение в Добрич.

Но при язовир Ботево ситуацията се задълбочава, може би ще се наложи разрушаване на стената на язовира. Старите хора са предупредени да не посещават районите, които могат да бъдат залети. Дори скъсването на стената да стане, количествата вода ще се поемат от друг язовир, който е наблизо, успокои вицепремиерът.

Каквато и технологична подготовка да проведем, не можем да избегнем природните бедствия, коментира Йовчев. Още от първия момент всички институции си свършиха работа.

В отговор на въпрос Йовчев отрече да има масови съкращения в противопожарната служба. Има съкращения само в администрацията.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2493 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.06.23 | 07:55

3
Много си тъп бе пич... почти колкото циганите застроили дерето...

2014.06.23 | 07:55

2
vinata e v gerb i bsp mamicata vi nekadarna ybixte naroda a nai dolnia nekadarnik e boiko kurvalaka-mreteeeeeeeee
Р Райнов

2014.06.23 | 07:55

1
Браво на министър Йовчев!Колкото и да го плюят си е доказан професионалист! Браво и на кметовете от Добрич и Беликотърновско, които, за разлика от г-н Портних, бяха в час и си вършеха работата без суета и политизиране!

Добави коментар

Водещи новини