Кабинетът приема оставката на шефа на КЗП

  • 31 август 2011 07:27

  • 911
  • 0
Кабинетът приема оставката на шефа на КЗП
©

Оставката на председателя на Комисията за защита на потребителите Дамян Лазаров ще бъде разгледана на днешното правителствено заседание.

По настояване на министър-председателя Бойко Борисов, вчера Дамян Лазаров подаде оставка. От правителствената информационна служба съобщиха, че с промяната на поста премиерът цели по-добро хармонизиране и по-осезаеми усилия в осъществяването на практиките за защита на потребителите. Дамян Лазаров оглавява КЗП от 2000 година. Преди да стане председател, е работил в комисията като експерт.

Правителството ще приеме решение и за продажба на имоти собственост на "Български пощи". В програмата е предвидено осигуряването на 555 хил. лв. за издръжка на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси до края на годината. Със средствата ще бъдат обезпечени разходите за начало на дейността на Комисията и сформирането на нейната администрация. Ще бъдат извършени и ремонтни дейности на работните помещения и други неотложни капиталови разходи.
Министрите ще решават 60 деца без право на наследствена пенсия от починал родител да получат персонални пенсии в размер на 90,77 лв. месечно. Пенсия в същия размер ще получи и една жена, отгледала 7 деца до навършване на 18-годишната им възраст.

Последвайте канала на

Novini.bg
911 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини