"Протестна мрежа": Едно гражданско общество няма кукловоди

  • 12 март 2014 08:04

  • 3079
  • 12
"Протестна мрежа": Едно гражданско общество няма кукловоди
©

Председателят на КТБ АД Цветан Василев е пуснал сигнал до главния прокурор за набеждаване срещу Антоанета Цонева, Николай Стайков и Асен Генов седмици след като те внесоха сигнал срещу него. От "Протестна мрежа" потвърдиха, че информацията, която са използвали за подаването на сигнал в прокуратурата е от медийни публикации, данъчните декларации на определени лица.

„Протестна мрежа” ще допълни сигнала до прокуратурата срещу Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на, Цветан Василев и Николай БарековНиколай Бареков Николай Тихомиров Бареков е роден на 16 октомври 1972 година в град Пловдив, България. Завършва за организирана престъпна група с още информация. Това обявиха в „Тази сутрин” по БТВ представители на организацията, срещу които във вторник председателят на Надзорния съвет на Корпоративна търговска банка отговори с контрасигнал за набедяване. „Ние нямаме друг избор освен да използваме легитимни способи и разчитаме на почтените хора, които работят в институциите”, каза Антоанета Цонева.

"Цветан Василев прави внушения, че ние протестиращите срещу управлението сме контролирани. Едно гражданско общество няма кукловоди", заявиха те.

"Призоваваме Цветан Василев да посочи кукловодите на "Протестна мрежа". Антоанета Цонева коментира, че Пеевски, Василев и Бареков предпочитат да правят изявления в изцяло контролирана среда, Кои са нашите кукловоди? Той прави внушения и трябва да възприема и аз възгледа, че той има кукловоди или самият е кукловод. Ако всяко гражданско действие срещу олигархията, което търси отговор на въпроса "Кой?", бъде квалифицирано по този начин, аз бих могла да смятам, че активностите на г-н Банкерът също са функция на кукловоди. Призовавам го да посочи кукловодите на „Протестна мрежа”.

Вестник „24 часа” също публикува интервю по темата със заглавие „България – страната на медийните гилотини”. „Ако забелязвате в това интервю няма автор. Етичният кодекс изисква, ако е платена публикация, да бъде маркирана. Ако авторът не иска да се подпише, това значи, че той се притеснява. Показвам го, защото се нарича „България – страната на медийните гилотини”.

Цонева и Асен Генов разчетоха интервюто на Василев пред агенция "Пик" като признание, че стои зад настоящата власт. „Той ни посочва като най-голямото социално зло, но казва нещо елементарно: „През мен те атакуват властта”. Той признава, че от него зависи властта. Ако той е този КОЙ, който назначава правителството, нека да го каже. Това ли казва?”, попита Генов. Блогърът уточни, че сигналът не е подаден „точно в този момент”, тъй като „тези неща ги повтаряме дълги години”.

Според Николай Стайков още при установяването на правителството има сделка, в която медийното влияние е изтъргвано срещу националната сигурност и доказателството за това е назначението на Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на, което просъществува кратко.

Асен Генов от "Протестна мрежа" заяви, че протестите им са срещу всяко порочно управление. "Цветан Василев ни обвини, че искаме да завземем властта. Ако той ни напада и обвинява че клатим правителството, питаме той ли е този човек "Кой", който реди управлението и прави грешните назначения", попита Генов. Работим изцяло на доброволен начин, изтъкнаха отново протестиращите.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3079 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар

2014.06.13 | 13:33

5
Ама винаги ми е подозрително, когато едни хора запозват да говорят от името на гражданското общество. Чудесно, че имат гражданска позиция, но не помня някой да ги е упълномощавал да говорят от името на всички граждани.
За кучето

2014.06.14 | 15:51

12
Аз съм ги упълномощила! А ти като си против-не ти е работа да питаш! Ти си като "кучето което лае, а ние сме Керванът,който върви и няма да те чака теб!

2014.06.13 | 22:55

6
Като си толкова мнителен излез ти говори бе цървул-ако ти стиска.Застани пред камерата с лицето си и името си а не тук анонимно да пишеш простотии и да ръсиш мозък.Бастун.
Митко

2014.06.14 | 15:51

11
Платена Мрежа, трябва да си платите за всичките глупости които наприказвахте.
До Цв.Василев

2014.06.14 | 09:55

7
Ало , Василев , вкарваш си автогол! Нещо като:"Крадецът вика дръжте крадеца"! Номерата ти НЯМА да минат.Нито твоите , нито на Пеевски, а най-малко на милионерчето-крадец, с посраната си съвест и ръце! Не НАМ!
Шашу

2014.06.14 | 15:51

10
Същото се говори и за Прокопиев и че той е платил на протестната мрежа за този сигнал. Нещо не се обичали с Василев.
СКИН

2014.06.14 | 15:51

9
ПРОТЕСТНА МРЕЖА Е НА ИВО ПРОКОПИЕВ !!! ДА НЕ ГОВОРИМ ПЪК ЗА ГНУСНАТА ВРЪЗКА МЕЖДУ ПРОКОПИЕВ И ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛВОВА! НЯМА ДА СЕ УЧУДЯ, АКО И АСЕН ГЕНОВ ИМА СЕКС ОТНОШЕНИЕ С ТЯХ. АМАН ОТ НАГЛЕЦИ!
пенсионер

2014.06.14 | 09:55

8
Ето,за това нашият пенсионерски клуб ще гласува за ГЕРБ.
Зарко

2014.06.01 | 07:58

4
Тези се съдират от работа! Прокопиев нещо се ядосал.
Валя

2014.06.01 | 07:58

3
"протестна мрежа" щели да допълнят сигнала... а срещу Иво Прокопиев няма ли да допълните нещо? Или не е удобно?!
Атанас

2014.06.01 | 07:57

2
"Асен Генов от "Протестна мрежа" заяви, че протестите им са срещу всяко порочно управление." Уж срещу всяко, пък се споменават само имената на Василев, Пеевски и Бареков. А останалите да не са с привилегии?!
Семчо

2014.03.12 | 22:39

1
Троловете спят ли? Има по-горещи теми от тази май?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини